Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Videogames=BIA!!! Σίγουρα...

Πρόσφατα ήμουν σε μια συζήτηση μεταξύ μεγάλων ανθρώπων που αφορούσε τα videogames και πως αυτά επηρεάζουν τη νεολαία. Αναφέρθηκαν πάρα πολλά και επειδή ήμουν ο πιο νέος της "παρέας" δεν μου έδιναν σημασία. Τους ανέφερα ένα περιστατικό που θυμάμαι ακόμα και σήμερα.




Μάρτιος 2005, αν θυμάμαι καλά, έγινε ένα δυσάρεστο περιστατικό στο Red Lake της Minessota. Μια μέρα ο 16χρονος Jeff Weise πήγε στο σπίτι του παππού του και αφού τσίμπησε κάτι, πήρε τη καραμπίνα καθώς και δύο περίστροφα από εκεί. Αμέσως μετά, ο παππούς του άφηνε τη τελευταία του πνοή στο πάτωμα ενώ και η γιαγιά του ξεψυχούσε λίγα μέτρα πιο κει. Στη συνέχεια, o Jeff πήρε το αυτοκίνητο του παππού του και οδήγησε μέχρι το προαύλιο του σχολείου του. Το παιδί προφανώς δε πήγε για να παρακολουθήσει μαθήματα. Αρνήθηκε να περάσει τη τσάντα του από τον ανιχνευτή μετάλλων όταν του το ζήτησε ο σεκιουριτάς και αυτό που ακολούθησε ήταν άκρως σοκαριστικό. Με το ένα χέρι χαιρετούσε και με το άλλο πυροβολούσε. Οι πυροβολισμοί που ακούστηκαν τρόμαξαν τους δασκάλους και τους μαθητές οι οποίοι από ενδιαφέρον έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. Ο χρόνος κυλούσε εφιαλτικά αργά και μετά από 50 σφαίρες όπου άφησαν πίσω 8 νεκρούς και 10 τραυματίες ο Jeff βγήκε πίσω στο προαύλιο. Μετά από μια σύντομη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, έστρεψε τη κάννη στο κεφάλι του και έγραψε τον επίλογο. Η συνέχεια είναι γνωστή σε τέτοιες περιπτώσεις.




Οι αιτίες και οι αφορμές μπήκαν όλες στο blender των αμερικανικών media και βγήκε ένα συμπέρασμα που το έχουμε ζήσει αρκετοί. Ταινίες, μουσική και videogames. Στο σπίτι του Jeff βρέθηκε όλη η συλλογή Grand Theft Auto, το Manhunt, ολόκληρη η δισκογραφία των Slipknot και του Marilyn Manson καθώς και οι ταινίες Elephant και Natural Born Killers.



Για να ξεμπερδέψουν γρήγορα, οι "ένορκοι" αποφάσισαν ότι τα παραπάνω ήταν οι ένοχοι και όχι ο Jeff. Ο ίδιος Jeff που είχε τόση εύκολη πρόσβαση σε όπλα, που τον Απρίλιο του 2004 είχε εκμυστηρευτεί στους φίλους του ότι ετοίμαζε ένα μακελειό στο σχολείο για την επέτειο των γενεθλίων του Χίτλερ, που το ίδιο το FBI τον είχε ανακρίνει για την ενεργή του συμμετοχή σε online φιλοναζιστικές δραστηριότητες καθώς και ότι έπαιρνε για 3 ολόκληρα χρόνια αγχολυτικά χάπια χωρίς συνταγή. Αλλά ακόμα και μετά απ'όλα αυτά ο Jeff δεν έφταιγε.
Έφταιγε το ότι έπαιζε GTA και το ότι άκουγε Slipknot.

Μετά από αυτή την εξιστόρηση επικράτησε απόλυτη σιωπή στη παρέα...


First posted in Gameworld.gr on 5/1/2015 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου