Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Fighting Vipers 2


To Fighting Vipers 2 είναι ένα 3D fighting game που αναπτύχθηκε από τη Sega AM2 και κυκλοφόρησε για το Model 3 arcade board το 1998. Αργότερα μεταφέρθηκε στο Dreamcast το 2001. Είναι η συνέχεια του παιχνιδιού του 1995 Fighting Vipers που κυκλοφόρησε στα arcades και στο Saturn.

Ο τίτλος είχε προγραμματιστεί για κυκλοφορία στις ΗΠΑ, αλλά αργότερα ακυρώθηκε, ωστόσο, είδε το φως της ημέρας στην Ευρώπη και την Ιαπωνία. Ήταν ένα τέλειο port της arcade έκδοσης για το Dreamcast (σε αντίθεση με το μέτριο port του Virtua Fighter 3TB), αλλά δυστυχώς οι προγραμματιστές δεν συμπεριέλαβαν τίποτα extra για αυτήν την έκδοση.


To FV 2 διαθέτει ένα στυλ παιχνιδιού παρόμοιο με αυτό της σειράς Virtua Fighter χρησιμοποιώντας απλά ένα σύστημα Guard, Punch, Kick δίνοντας πιο πολύ έμφαση στα combos. Επιπλέον, διαθέτει δύο μοναδικά χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα, κάθε χαρακτήρας που εμφανίζεται στο παιχνίδι διαθέτει κάποιου είδους πανοπλία που μπορεί να αποσπαστεί από τους αντιπάλους του αφήνοντάς τον πολύ πιο ευάλωτο και σε θέση να λάβει πολύ μεγαλύτερη ζημιά (υπάρχει μια ένδειξη στη πάνω γωνία της οθόνης που παρακολουθεί τη ζημιά της). Δεύτερον, τοίχοι περιβάλλουν κάθε χώρο με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των πολεμιστών, ταυτόχρονα όμως τους επιτρέπει να πραγματοποιούν επιθέσεις σε συνδυασμό με αυτούς (αναπηδούν κλπ.). Αν ένα χτύπημα KO είναι αρκετά ισχυρό, οι παίκτες μπορούν να χτυπήσουν τον αντίπαλό τους πάνω τους, στην κορυφή, ή κατ 'ευθείαν μέσα από τους τοίχους. Εντυπωσιακότατο!



Μαζί με το αρχικό καστ του πρώτου παιχνιδιού, έχουμε και νέους χαρακτήρες. Την Emi, μια computer-geek που παλεύει με ένα mecha-αρκουδάκι-πανοπλία, και τον Charlie, έναν αναβάτη BMX. Νέοι unlockable χαρακτήρες περιλαμβάνουν τους Del Sol (ένας μεξικάνος παλαιστής με μάσκα Sun/Moon), και Kuhn (ένας χαρακτήρας που θυμίζει τη Dural από το Virtua Fighter).


Το Fighting Vipers 2 διαθέτει πολύ γρήγορους ρυθμούς και είναι μαζί με τα Dead or Alive 2, Marvel VS Capcom 2 και Soul Calibur, ένας τίτλος διαμάντι για τους λάτρεις των fighting games στη κονσόλα της Sega. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου