Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Bloody Roar και τα μυαλά στα blender!!!


To Bloody Roar είναι μια σειρά fighting που δημιουργήθηκε από τη Hudson Soft και αναπτύχθηκε από κοινού με την Eighting. Η σειρά ξεκίνησε το 1997 με την επωνυμία Beastorizer. Αυτό που έκανε τη διαφορά σε σχέση με άλλα παιχνίδια του είδους είναι το σύστημα Beast του παιχνιδιού, όπου ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει τον χαρακτήρα του σε μισό άνθρωπο, μισό ζώο ή πλάσμα, γνωστό ως Zoanthrope. To fighting system του παιχνιδιού είναι μια μίξη μεταξύ Street Fighter και Tekken και έχει βάθος. Τα combos πραγματοποιούνται εύκολα και η λειτουργία της μεταμόρφωσης αυξάνει τη ποικιλία των κινήσεων που διαθέτει ο κάθε χαρακτήρας. Γενικά είναι αρκετά φιλικό προς τους αρχάριους των fighting games.


Το παιχνίδι κυκλοφόρησε τελικά με το όνομα "Bloody Roar" στο PlayStation το 1998. Υπάρχουν τρεις συνέχειες, συν ένα παιχνίδι που βασίζεται σε ένα σύνολο sidestory το οποίο κυκλοφόρησε στο GameCube και αργότερα μεταφέρθηκε και στο Xbox. Πολύ υποτιμημένη σειρά και πραγματικά, ένα διαμαντάκι για τους φαν του είδους.


Χρονολογικά η σειρά έχει ως εξής:
1997-1998-Beastorizer/Bloody Roar/Bloody Roar: Hyper Beast Duel (Arcade, PlayStation)
1999-Bloody Roar 2 (Arcade, PlayStation)
2000-Bloody Roar 3 (Arcade, PlayStation 2)
2002-Bloody Roar: Primal Fury/Bloody Roar Extreme (GameCube, Xbox)
2003-Bloody Roar 4 (PlayStation 2)

 

Η σειρά έγινε και manga από τον Maruyama Tomowo και κυκλοφόρησε μόλις σε δυο volumes το 2001. Οι χαρακτήρες που παρουσιάζονταν βέβαια ήταν εντελώς διαφορετικοί απ'αυτούς των games αλλά μερικοί, τουλάχιστον εμφανισιακά, τους μοιάζουν.


Αξίζει να σας αναφέρω και το εξής. Αρκετοί από εσάς πιθανόν να γνωρίζετε το ιταλικό eurodance συγκρότημα Eiffel 65. Στο single τους με την ονομασία "My Console", αναφέρουν το Bloody Roar μαζί με άλλους διάσημους τίτλους του PlayStation στα lyrics του τραγουδιού.

Στις 9 Φεβρουαρίου του 2011 είχε αποκαλυφθεί ότι ένας νέος τίτλος της σειράς ήταν ήδη υπό ανάπτυξη αλλά δυστυχώς, όταν η Hudson Entertainment έκλεισε, ο τίτλος ακυρώθηκε. Πάνω που η εταιρεία έψαχνε σπόνσορες για να προωθήσει το νέο της παιχνίδι στις κονσόλες νέας γενιάς δεν υπήρχε η δυνατότητα marketing και οικονομικής ενίσχυσης από την ίδια...

Σαν ώριμος gamer απαιτώ να κυκλοφορήσει νέος τίτλος Bloody Roar στις next-gen κονσόλες. Έστω ένα remake που είναι και της μόδας!


First posted in Gameworld.gr on 12/2/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου