Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Incredible Crisis

Omnibot is talking about retro:
Αυτή τη φορά θα σας πω για το Incredible Crisis (PlayStation)



Το 2001 ήταν μια χρονιά όπου μέσα στον τεράστιο καταιγισμό τίτλων που είχε η αγορά παρατήρησε το έμπειρο μάτι μου (στο οποίο έχω κάνει mod με τη βοήθεια της Nvidia)το Incredible Crisis, έναν τίτλο ο οποίος ήταν πολύ πρωτότυπος για εκείνη την εποχή.

Το σενάριο του παιχνιδιού είναι αρκετά παράξενο και σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Στην Ιαπωνία της τότε εποχής (2001) ζει ο πρωταγωνιστής μας, ο Taneo, μαζί με τους δικούς του. Ξεκινάτε ελέγχοντας τον Taneo στο γραφείο του όπου ξεκινάει μια τυπική για αυτόν μέρα. Αφού τελειώσετε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του γραφείου σας την πρωινή σας γυμναστική, ξεκινάει μια απίστευτη σειρά γεγονότων που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του και της οικογένειάς του. 

Spoiler alert: Θα συναντήσετε UFO, θα κάνετε ναυμαχίες, θα κάνετε μασάζ και άλλα ακόμα πιο crazy stuff. Η πρωτοτυπία του τίτλου θα έπρεπε να αποτελέσει παράδειγμα πρωτοτυπίας καθώς η όλη σύλληψη και παρουσίασή του είναι αποτέλεσμα αχαλίνωτης φαντασίας και απίστευτου χιούμορ και το σενάριό του το διακρίνει φοβερή επινοητικότητα. Το Incredible Crisis έχει τρομερό ενδιαφέρον και ενώ έχει κάποια ελαττώματα στα γραφικά, τον ήχο και στο gameplay, μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των gamers. Με άλλα λόγια, δίνει μια φρεσκάδα στο χώρο.

Τα γραφικά του παιχνιδιού δεν αποτελούνται από αρκετά πολύγωνα και τα ειδικά εφέ είναι ελάχιστα. Δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι χάλια οπτικά καθώς οι χαρακτήρες είναι απίστευτα διασκεδαστικοί και η κίνησή τους επική! Σε γενικές γραμμές, ούτε απωθούν, ούτε εντυπωσιάζουν. Στον ηχητικό τομέα τα πράγματα είναι κάπως περίεργα. Παράξενες μελωδίες, τρελά ηχητικά εφέ και οι χαρακτήρες ενώ δε μιλάνε, βγάζουν αστείες κραυγές. Το''Τζουεεεεεεεεεε'' του Taneo είναι απίστευτα ελεεινό πάντα με τη καλή έννοια! Το μόνο που ενόχλησε τη κάρτα ήχου μου ήταv η μουσική που επαναλαμβάνεται συχνά και καταντάει κουραστική.

Όσον αφορά τον έλεγχο, τα πράγματα είναι απλά. Απλά πατήστε τα πλήκτρα στο σωστό χρόνο και θα τα καταφέρετε. Το παιχνίδι αποτελείται ουσιαστικά από 25 mini-games. Κάποια είναι shooter, άλλα rhythm, άλλα button mashing. Πάντως το επίπεδο δυσκολίας αυξάνεται όσο πιο πολύ προχωράτε στο παιχνίδι και το επίπεδο πρόκλησης σίγουρα θα σας κάνει να κολλήσετε. Πάρα τα μέτρια γραφικά και τον ήχο καθώς και το γεγονός ότι κάποια mini-games μοιάζουν ενώ άλλα είναι πανομοιότυπα, το παιχνίδι είναι ο ορισμός της επινοητικότητας και της πρωτοτυπίας. Θα συμπαθήσετε τόσο πολύ τον Taneo και τους υπόλοιπους που θα παίζετε μόνο και μόνο για να δείτε τι άλλο μπορεί να τους συμβεί!

Όσοι ψάχνετε κάτι το διαφορετικό που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα η απάντηση είναι:Incredible Crisis!

First posted in Gameworld.gr on 6/2/2015


To Incredible Crisis αναπτύχθηκε από την Polygon Magic και κυκλοφόρησε από την Virgin Interactive στις 24 Νοεμβρίου 2000 για PlayStation.

1 σχόλιο: