Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

The Legend of Zelda: The Wind Waker


Lil B, lend me your strength in this dark hour!


Πολλοί με κατηγορούν και βγάζουν φήμες ότι έχω κολλήσει κάποιον ιό και θεωρώ κάποια games κλασσικά. Games που αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει λόγω κακού marketing, που δεν ήρθαν ποτέ στην Ευρώπη και ο αλγόριθμος συνεχίζεται επ' αόριστον... Και τώρα που θα ασχοληθώ με τίτλο Zelda θα πουν γιατί διάλεξα αυτόν.

Μερικά games αργούν να σας αποδείξουν τις δυνατότητές τους και άλλα, με το που ξεκινάς να τα παίζεις αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι θα επηρεάσουν τη βιομηχανία σύντομα. Παιχνίδια όπως το Doom, το Halo, το Myst και το Grand Theft Auto 3 σε κρατάνε από το λαιμό ακόμα κι αν τα τερματίσεις και το Wind Waker είναι κι αυτό μία τέτοια περίπτωση.

Το The Legend of Zelda: The Wind Waker ξεκινά 100 χρόνια μετά από το Ocarina of Time. Παίζετε ως Link, ένα παιδί που στα 12α γενέθλιά του εμφανίζεται μπροστά του ένα γιγάντιο πουλί που το καταδιώκει ένα πειρατικό πλοίο. Το πουλί τελικά πέφτει στο έδαφος από μια κανονιά και ο Link τρέχει μαζί με την αδερφή του, Arill, για να δουν τι συμβαίνει. Ο Link βρίσκει την Tetra, την αρχηγό των πειρατών την οποία άφησε το πουλί και πριν καταλάβει καλά καλά τι έχει συμβεί, το πουλί απαγάγει την Arill! Έτσι, ο Link πρέπει να ολοκληρώσει μια επική περιπέτεια για να καταφέρει να τη σώσει.



Οι fans του Zelda θα θυμηθούν τους παλιότερους τίτλους της σειράς. O έλεγχος και τα σκηνικά θυμίζουν το Ocarina of Time αλλά διαθέτουν νέα στοιχεία και γενικά έχει γίνει ένα ρετουσάρισμα. O κόσμος του Wind Waker είναι τεράστιος, με πολλά puzzles και πολλά side quests για να κάνετε... ε... quest. Πέρα από τα ταξίδια που θα κάνει με άλογο, ο Link πρέπει να μάθει να χειρίζεται το καραβάκι του με την ονομασία King of the Red Lion για να μετακινείται από νησί σε νησί τα οποία αποτελούν κατά κύριο λόγο τον κόσμο του παιχνιδιού.

Το μεγαλύτερο θέμα που είχε ο τίτλος κατά πολλούς ήταν το νέο look του παιχνιδιού. Ενώ ο τίτλος διαθέτει τα πιο όμορφα 3D cell-shaded γραφικά που έχω δει μέχρι τώρα, οι fans κατσούφιασαν επειδή το παιχνίδι μοιάζει με παιδικό cartoon. Η Nintendo όμως φρόντισε γι'αυτό. Όταν ξεκινήσετε να παίζετε θα δείτε ότι τα ''παιδικά'' γραφικά είναι πιο περίπλοκα απ'όσο φανταζόσασταν και σας δείχνουν με όμορφο τρόπο το βάθος και το πρωτότυπο look που ελάχιστα παιχνίδια έχουν.



Γενικά, το Wind Waker είναι ένα επίτευγμα του game design και πιστεύω πως έθεσε το standard για gameplay και πλοκή για μεταγενέστερα games. Αρκετοί μπορεί να ξεχάσουν τι καινούργιο διαθέτει το νέο Assassins Creed ή πως λέγανε τον πρωταγωνιστή στο τελευταίο Call of Duty. Το Wind Waker όμως θα τους μείνει στο μυαλό γιατί είναι από τα παιχνίδια που μένουν στη σκέψη σας. Αυτό κατά τη γνώμη μου, η οποία αποτελείται από ελάχιστα KB, είναι που το καθιστά κλασσικό.

Το The Legend Of Zelda: The Wind Waker είναι must have για όλους τους κατόχους GameCube και όχι μόνο!

First posted in Gameworld.gr on 14/3/2015

Το The Legend of Zelda: The Wind Waker αναπτύχθηκε από την Nintendo EAD και κυκλοφόρησε από την Nintendo στις 2 Μαΐου 2003 για GameCube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου