Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Λίγα λόγια για τη Sega


H ανακοίνωση της Sega το 2001 για διακοπή παραγωγής του Dreamcast έφερε αλλαγές στο χώρο των videogames.

Στην ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι η εταιρεία θα αναδομηθεί και θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε κατασκευή videogames, έναν τομέα που αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη της Sega για πάνω από 40 χρόνια. Η Sega αποκάλυψε μια διπλή προσέγγιση –να γίνει ένας νεωτεριστής, third party publisher για άλλες κονσόλες και να παρέχει την ακαταμάχητη για τότε τεχνολογία του Dreamcast chip set σε μια γκάμα προϊόντων, που εκτός του Dreamcast περιλάμβανε το set-top-box της Pace Micro Technologies. Περιλαμβάνοντας τεχνολογίες όπως η Java, η Sega εκμεταλλεύτηκε και τη δυνατότητα έκδοσης videogames σε handheld κονσόλες και smartphones. Με αυτή τη στρατηγική, η εταιρεία διεύρυνε σημαντικά την αγορά των καταναλωτικών προϊόντων της και αύξησε τις πιθανότητές της για μεγαλύτερα κέρδη.


Η Sega διαθέτει πλέον πάνω από 50+ χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή videogames παγκοσμίως και είναι από τις εταιρείες που παράγει games ποιότητας. Με το συνδυασμό μιας πολύ διευρυμένης βάσης από τις άλλες κονσόλες και τους πιο γνωστούς κατασκευαστές με ταλέντο όπως τον Yu Suzuki, δημιουργό του Shenmue και της σειράς Virtua Fighter, τον Yuji Naka, δημιουργό της σειράς Sonic the Hedgehog, Samba de Amigo και Phantasy Star Online, και του Testuya Mizugushi, δημιουργό των Space Channel 5 και Sega Rally, η Sega κατάφερε ως ένα βαθμό να ξεπεράσει εταιρείες όπως τη Sony και τη Nintendo στις παγκόσμιες πωλήσεις software.
Απ’όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι η Sega δεν έχει πει τη τελευταία της λέξη. Η κίνησή της να κατασκευάζει games για άλλες κονσόλες μπορεί να αποδείχτηκε η καλύτερη για να αλλάξει την οικονομική της κατάσταση τα τελευταία έτη. Τίτλοι διαμάντια όπως το Bayonetta και το Vanquish έκαναν θραύση ενώ και σειρές όπως το Sonic, η σειρά Virtua Fighter και το Sega Rally βρήκαν επιτέλους το δρόμο προς άλλα formats. 

Άραγε, υπάρχει πιθανότητα να ξαναδούμε κονσόλα από τη θρυλική εταιρεία; Μόνο ο χρόνος θα δείξει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου