Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Silent Hill 2



Το πρώτο Silent Hill τρομοκράτησε τους gamers με το καταθλιπτικά σκηνικά και τη δράση του που... έσταζε αίμα, καθώς ο Harry Mason περιπλανιόταν μέσα στη σκοτεινή, βυθισμένη στην ομίχλη και γεμάτη με τέρατα πόλη ψάχνοντας τη κόρη του. Το Silent Hill 2 επανέφερε ξανά τους gamers στη συγκεκριμένη τρομακτική τοποθεσία, εκμεταλλευόμενο τη νέα τεχνολογία της εποχής και έκανε όλα όσα έκανε το πρώτο παιχνίδι ακόμα πιο φρικιαστικά και πιο αληθινά.


Έχετε τον έλεγχο του James, ενός άνδρα μέσης ηλικίας και η ιστορία του είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν του πρώτου τίτλου. Ο James έλαβε ένα γράμμα από τη γυναίκα του που του ζητάει να τη συναντήσει στο Silent Hill, τη πόλη που έχει ιδιαίτερη σημασία για το ζευγάρι... Το θέμα όμως είναι ότι η γυναίκα του έχει πεθάνει εδώ και τρία χρόνια! 


Οι βετεράνοι ίσως αναγνωρίσουν τη πόλη, αυτή τη φορά όμως θα μπορέσετε να κινηθείτε μέσα σε νέες περιοχές στις οποίες δεν είχατε πρόσβαση στο πρώτο παιχνίδι. Το Silent Hill είναι μια πόλη σκοτεινή και σκεπασμένη από ομίχλη-αυτή τη φορά είναι σκοπός για δημιουργία ατμόσφαιρας και όχι ελαττώματος στο hardware (όπως συνέβη στο 1ο παιχνίδι). Μερικά σημαντικά στοιχεία από το πρώτο παιχνίδι έχουν παραμείνει κι εδώ, όπως ο μεταλλικός σωλήνας, το πιστόλι και το ραδιόφωνο. Επιπλέον, έχετε στη διάθεσή σας μια ποικιλία νέων όπλων για να αντιμετωπίσετε 10 νέους τύπους εχθρών. 


Η μεγαλύτερη αλλαγή ωστόσο είναι τα γραφικά. Μια μίξη από CG animation και βελτιωμένων backgrounds και χαρακτήρων-απόδοση των εκφράσεων του προσώπου σε πραγματικό χρόνο. Το real-time gameplay δείχνει ακόμα καλύτερο και είναι καλύτερο ακόμα και από τα CG animations του πρώτου παιχνιδιού! Τα CG animations του τίτλου είναι άκρως ανατριχιαστικά και ατμοσφαιρικά και θυμίζουν μέχρι και ταινίες όπως το Se7en


Αν αυτό που ψάχνετε είναι μια γερή δόση τρόμου, προγραμματίστε σύντομα ένα ταξιδάκι στο Silent Hill (φθινόπωρο είναι ότι πρέπει). 


First posted in Gameworld.gr on 9/6/2015

To Silent Hill 2 αναπτύχθηκε από την Team Silent και κυκλοφόρησε από την Konami στις 24 Σεπτεμβρίου 2001 για PlayStation 2 και ένα χρόνο αργότερα, το 2002, κυκλοφόρησε πάλι για PlayStation 2, Xbox και Microsoft Windows με την ένδειξη director's cut.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου