Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ico & Shadow of the Colossus




To θετικό με τα adventure games είναι πως όταν έχουν κάτι να προσφέρουν ή να είναι ιδιαίτερα και με πρωτότυπο σενάριο, γίνονται αυτόματα διαχρονικά και must-have για κάθε gamer. Συνδυάζοντας αυτό το γεγονός με τη γενικότερη έλλειψη τέτοιων τίτλων στη κονσόλα της Sony, αντιλαμβάνεστε ότι το Ico, ακόμα και σήμερα παραμένει στη κορυφή αυτού του genre.



Όμως επειδή ορισμένοι μπορεί να μη γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, αξίζει να αναφέρω τα βασικά: 
O ήρωάς μας, ο Ico, φτάνει σε μια ηλικία που σύμφωνα με μια παράξενη παράδοση που υπάρχει στο τόπο του πρέπει να θυσιαστεί. Μετά από ένα σεισμό, καταφέρνει (για καλή του τύχη) να διαφύγει και επιπλέον βοηθά μια κοπέλα να αποδράσει από το κλουβί που την είχαν έγκλειστη. Το κάστρο στο οποίο είχαν φυλακιστεί έχει πλέον υποστεί τεράστιες ζημιές και το ζευγαράκι έχει ως τελικό στόχο να βγει εντελώς από εκεί ώστε να χαρεί την ελευθερία του. Ωστόσο, ο δρόμος που πρέπει να διανύσουν δεν είναι στρωμένος με κόκκινα χαλιά. Πρέπει να λύσετε αρκετούς γρίφους και puzzles με τη βοήθεια και των 2 χαρακτήρων. Μπορεί ο Ico να είναι ικανός να περνάει χάσματα, αλλά πρέπει να βοηθήσει και τη συνοδό του όταν αυτή συναντά δυσκολίες.


Ο τίτλος διαθέτει και κάποια arcade στοιχεία, αλλά τελικά δεν είναι αυτά που το χαρακτηρίζουν και σίγουρα δεν είναι αυτά που μένουν στο μυαλό σας. Επιπλέον, αφήνει μια γεύση ενός πανέξυπνου adventure με όμορφες εικόνες και απίστευτες τοποθεσίες, μια γεύση που είναι γλυκιά καθώς προσπαθείτε να σώσετε ένα ζευγάρι, ένα χαριτωμένο ζευγάρι για την ακρίβεια. Τι λέει όμως και το Shadow of the Colossus;


Συγκινητικό. Συναισθηματικό. Σε αγγίζει κι αυτό. Διαφέρει σχεδόν σε όλα από το Ico, από τη πλοκή μέχρι και τους χαρακτήρες. Η ίδια αισθητική, ατμόσφαιρα και σχεδιασμός υπάρχει. Ο κόσμος είναι βαμμένος σε πράσινο, καφέ και γκρι με τον ήλιο να ανατέλλει φωτίζοντας εντυπωσιακά ένα βαρύ ουρανό που σκεπάζει μια γη η οποία δε φιλοξενεί πολλούς ανθρώπους. Η ιστορία είναι και πάλι αρκετά συναισθηματικά φορτισμένη, με τον κεντρικό ήρωα να αναλαμβάνει μια θεόσταλτη αποστολή. Την εξόντωση κολοσσιαίων τεράτων που περιπλανώνται ελεύθερα στη γη. Ως αντάλλαγμα, ο ήρωάς μας ανταμείβεται με ένα παραμυθένιο ειδύλλιο.


Η δράση και οι γρίφοι παρουσιάζονται με εντελώς νέο τρόπο. Καβάλα στο περήφανο άτι του, ο πρωταγωνιστής μας περιπλανιέται στις αχανής εκτάσεις της γης προς αναζήτηση των τεράτων, τα οποία είναι πελώρια και σχεδιασμένα με τρομερή φαντασία. Μάχεστε σκαρφαλώνοντας στις ράχες τους, ψάχνοντας το αδύναμο σημείο τους σε αχανείς λαβυρινθώδεις επιφάνειες. Έχοντας κερδίσει ήδη τις καρδιές μας σε ατμόσφαιρα και εικόνες, οι developers προσφέρουν κάτι παραπάνω αυτή τη φορά με τις μάχες "Δαυίδ VS Γολιάθ" και τους γρίφους. Στο οπλοστάσιό σας έχετε και τόξο για να αντιμετωπίσετε και ιπτάμενους κολοσσούς και θα χρειαστείτε εξάσκηση στο σημάδι. Υπάρχουν και μικρότεροι σε μέγεθος αντίπαλοι τους οποίους πρέπει να εξοντώσετε όταν θα είστε καθοδόν προς τις μεγάλες μάχες. 
Με αυτό το τίτλο, το fanbase μεγάλωσε και τώρα με το πακέτο στο PS3 θα ζήσετε μια εκλεπτυσμένη, μοναδική εμπειρία.
 Ένα πανέμορφο, ασύγκριτο gaming πακέτο. Ένα ταξίδι στο συναίσθημα.


First posted in Gameworld.gr on 6/1/2016

Το Ico & Shadow of the Colossus Collection αναπτύχθηκε από την Team Ico και κυκλοφόρησε από τη SCE στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 για το PlayStation 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου