Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Fable



Μόνο και μόνο που ο Peter Molyneux εμπλέκεται στην ανάπτυξη του τίτλου ήταν αρκετό για να δημιουργήσει προσδοκίες και αναμονή για αυτή τη κυκλοφορία. 

Τι μπορεί να κάνει κάποιος όταν μαθαίνει πως θα μπορεί να ζει τη ζωή του χαρακτήρα του; Όταν γνωρίζει ότι θα τον δει ως μικρό παιδί αλλά και να μεγαλώνει μέχρι να φτάσει στο τέλος της ζωής του; Το Fable συνοδεύτηκε από πάρα πολλές υποσχέσεις και όσοι διαβάζετε το review μου θέλετε να μάθετε αν εκπληρώθηκαν αυτές οι υποσχέσεις. 




Πάμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Όπως γνωρίζετε, ο παίκτης αναλαμβάνει τον έλεγχο ενός μικρού παιδιού που ζει στο ονειρικό χωριό Oakvale της Albion. To Οakvale χρησιμοποιείται ως tutorial ουσιαστικά και σύντομα (spoiler alert) διαταράσσεται από μια μαζική επίθεση ληστών. Ο χαρακτήρας επέζησε αλλά δυστυχώς έχασε το πατέρα του, τη μητέρα του και την αδερφούλα του. Μετά από ένα ακόμη tutorial, ξεκινά ουσιαστικά η περιπέτειά σας και η διαμόρφωση του χαρακτήρα σας. Θα γίνετε ο πιο αγαπητός και σεβαστός ήρωας ή ο πιο τρομακτικός και διαβολικός αντι-ήρωας;



H ελευθερία του παίκτη στο κόσμο της Albion είναι τόσο εκτεταμένη που φαντάζει απόλυτη. Είστε ελεύθεροι να πάτε όπου θέλετε. Μπορείτε να περάσετε από τη σχολή ηρώων που λειτουργεί ως hub για τα quests και τα side-quests. Μπορείτε βέβαια και να κλωτσάτε μόνο κότες! Ναι, ο τίτλος διατηρεί και τέτοιου είδους στατιστικά στοιχεία. Ανάλογα με τη συμπεριφορά του χαρακτήρα σας διαμορφώνεται και η συμπεριφορά του υπόλοιπου κόσμου. Στο κοινωνικό σύστημα της Albion υπάρχουν οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, δομές, αστυνομία, pubs και πολλά ακόμα που δε περιγράφονται αν δε το παίξετε εσείς οι ίδιοι. Για παράδειγμα: Μπορείτε να εξοντώσετε όλους τους εμπόρους και να πάρετε στα χέρια σας το αντίστοιχο εμπόριο. Με αυτή την ιδιότητα (κρατηθείτε) μπορείτε να επηρεάσετε το οικονομικό ισοζύγιο της περιοχής!!!



Οι επιλογές γενικά έχουν τεράστια ποικιλία σε τέτοιο σημείο που ανεβάζει το replayability και τη διάρκεια στα ύψη! Μπορείτε μέχρι και να φλερτάρετε (είτε straight είτε gay!), να ερωτευτείτε και να παντρευτείτε! Βέβαια η σεξουαλική πράξη κρύβεται… ενώ σας επιτρέπεται η διατήρηση παράλληλων σχέσεων ή και πολλαπλών γάμων! Γενικά, οι δυνατότητες και η ποικιλία στην ανάπτυξη του χαρακτήρα σας είναι εξαιρετικές. Δεν περιορίζεστε στο να επιλέξετε κάποιο class καθώς αναπτύσσετε τα abilities σας όπως εσείς θέλετε. Επίσης, η εμφάνιση του χαρακτήρα σας επηρεάζει τη κοινή γνώμη!


Όλα τέλεια, έτσι; Αλλά. Αχ αυτό το αλλά. 

Οι υπόλοιποι χαρακτήρες δεν γερνάνε ενώ ο δικός σας ναι. Δίνει μεγάλη αντίφαση σε σημείο που χαλάει η όλη ατμόσφαιρα. Και λόγω του όγκου των δεδομένων πολλά loading times. Δε κρατάνε πολύ αλλά είναι άκρως εκνευριστικά από ένα σημείο και μετά.



Το Fable είναι μοναδικό. Πρωτόγνωρες δυνατότητες για πρώτη φορά στα χέρια των gamers! Κάποια πράγματα δεν έγιναν σωστά, λεπτομέρειες και ολόκληροι μηχανισμοί παραλήφθηκαν (δε μπορείτε να γίνετε daddy) και δυστυχώς ενώ έχει μια εμμονή ο Molyneux με την έμφαση στη λεπτομέρεια, προφανώς πιέστηκε η όλη προσπάθεια λόγω χρόνου και χρημάτων. 

Το Fable θα σας ψυχαγωγήσει και παρά τα ελαττώματά του, έθεσε καινοτομίες και βάσεις για games του μέλλοντος.



First posted in Gameworld.gr on 15/1/2016

To Fable αναπτύχθηκε από τα Big Blue Box Studios και κυκλοφόρησε από τη Microsoft Game Studios στις 14 Σεπτεμβρίου 2004 για το Xbox.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου