Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

FIFA 2001


Ξέθαψα αυτό το review που είχε δημοσιευτεί παλιά στο GamePro από μένα και είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Από τα καλύτερα FIFA της PSOne era.



Η σειρά FIFA αγαπήθηκε όσο λίγες και κατάφερε να εκτοπίσει κάθε άλλη στο πέρασμά της. Το FIFA παραμένει στην κορυφή και δεν έχετε χρόνο για χάσιμο. Τρέξτε και πάρτε το!


Offside
Τα FIFA ήταν και θα είναι πάντα πιο φανταχτερά από όλα τ'άλλα ποδοσφαιράκια. Η φιλοσοφία της ΕΑ ήταν να δώσει στο χρήστη ένα όσο το δυνατόν πιο τέλειο - από τεχνικής πλευράς - παιχνίδι. Το FIFA 2001 διαθέτει καλό ρυθμό ανανέωσης και ομαλή κίνηση. Τα φανταχτερά γραφικά και οι λεπτομέρειες των γηπέδων είναι άκρως εντυπωσιακή. Το μόνο πράγμα "κατά" του FIFA 2001 είναι ότι και τα γραφικά αλλά και το gameplay φαίνονται να έχουν μεταφερθεί πολύ απλά από τον περσινό τίτλο. Η ίδια καλή συνταγή παραμένει αμετάβλητη, ο χειρισμός είναι άψογος και οι αντιδράσεις των παικτών γίνονται εύκολα και γρήγορα.


Σωτηρακόπουλος και Moby
Για τις ανάγκες της μετάδοσης των αγώνων τη φωνή τους χαρίζουν οι Χρήστος Σωτηρακόπουλος και Γιάννης Δάρρας. Αν και ο σχολιασμός των δύο γνωστών αθλητικογράφων ακούγεται ορισμένες φορές "επίπεδος" και μερικά από τα σχόλια είναι κάπως άστοχα (πρέπει να έγινε ακριβής μετάφραση από τα αγγλικά στα ελληνικά), προτιμάμε να ακούμε δύο γνώριμες φωνές να μιλάνε στη γλώσσα μας. Τα ηχητικά εφέ κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα και η μουσική που διαθέτει το παιχνίδι είναι τρομερή χάρη στο "Βody Rock" του Moby.


Πέναλτι
Το FIFA χρησιμοποιεί την περσινή επιτυχημένη συνταγή χωρίς να έχει κανένα καινούργιο στοιχείο αλλά θεωρώ πως είναι ένα από τα καλύτερα football games στο Playstation.

To FIFA 2001 αναπτύχθηκε από την EA Sports και κυκλοφόρησε από την Electronic Arts στις 8 Νοεμβρίου 2000 για Microsoft Windows, PlayStation και PlayStation 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου