Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Killer Instinct


Πάσχετε από νοσταλγία και ψάχνετε για ένα fighting game στο SNES σας εκτός από τα Street Fighter και Mortal Kombat; Ψάχνετε για ώρες διασκέδασης μακριά από το next-gen gaming; You wanna kick-ass;
Killer Instict.

Ακόμη και τώρα, το 2016, όπου υπάρχουν κονσόλες όπως το Xbox One, το PlayStation 4 και το Wii U, υπάρχουν ορισμένα παιχνίδια που θα παίζονται από το ανθρώπινο γένος από τη στιγμή της κυκλοφορίας τους μέχρι και σήμερα.

Η περίπτωση του original Killer Instinct είναι μια από αυτές.


Για όσους από εσάς εξακολουθούν να θέλουν να ψάξουν για ένα fighting game που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα μοτίβα όπως αυτά του SF και του (τίτλους θρύλους της εποχής) ίσως να θέλετε να τσεκάρετε αυτή τη κυκλοφορία-έκπληξη στο SNES. Ατέλειωτες ώρες διασκέδασης  και, ακόμη και σήμερα, το replayability του είναι πραγματικά εκπληκτικό.

Να υπενθυμίσω ότι αυτός o τίτλος  διαθέτει μια σχέση αγάπης-μίσους. Μπορείτε μόνο να το αγαπήσετε ή να το μισήσετε, μόνο αυτές οι 2 επιλογές.


Τα γραφικά έχουν υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό από την arcade έκδοση γιατί, όπως μπορείτε να μαντέψετε, το Super Nintendo δεν είναι καθόλου σε θέση να χειριστεί κάτι τέτοιο. Αλλά όπως και να’χει, τα γραφικά του τίτλου είναι από τα καλύτερα που θα βρείτε στο SNES. Δεν αστειεύομαι. Είναι τόσο καλά. Ακόμα και σε αυτή την next-gen εποχή μπορείτε να θαυμάσετε τα 16-bit στη μέγιστη ισχύ τους.


Το soundtrack electronica υποβαθμίστηκε λίγο πιο έντονα από την arcade έκδοση αλλά και η συνολική παρουσίαση των ηχητικών εφέ μειώθηκε δυστυχώς παραπάνω. Θα το καταλάβετε αυτό όταν φτάσετε στο σημείο να κάνετε ένα Ultra combo και να ακούσετε τις ίδιες φωνές ή ήχους του "ow" οι οποίοι επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά. Και πάλι όμως, για ένα περίεργο λόγο, δένει με το υπόλοιπο πακέτο. 
Όσον αφορά τον έλεγχο γενικά, είναι απλός και όλα εκτελούνται εύκολα. Για την εκτέλεση όμως των combos θα χρειαστείτε αρκετή εξάσκηση.

Spoiler: Η ΑΙ ειδικά στο τελευταίο boss παίζει να σας εκνευρίσει τόσο πολύ που θα μισήσετε τη Nintendo, τους γύρω σας, εμένα, τα πάντα!


Κι εδώ έρχεται το καλύτερο στοιχείο του τίτλου, τα combos. Στην αρχή θα φτάσετε τα 3 ή έστω και 4 hit combo. Αφού ασχοληθείτε λίγο παραπάνω θα κάνετε 6-7 hit. Αλλά μόλις ακούσετε το Ultra Combo θα καταλάβετε τι εννοώ. Πρόσφατα έτυχε να παίξω με ανθρώπους (ναι κάνω παρέα με ανθρώπους κι ας είμαι robot) και όταν «έφαγα» ένα Ultra από τον Fulgore επικράτησε πανικός όπως στα γήπεδα!

Ναι, είναι από αυτά τα fighting που μπορεί να χαλάσουν και φιλίες!


Υπάρχουν κανονικά projectiles και απλές κινήσεις αλλά throws όχι. Επιπλέον, να σημειωθεί ότι όταν κερδίσετε ένα γύρο, συνεχίζετε με το υπόλοιπο της health bar που σας έχει εναπομείνει από αυτόν, στοιχείο πολύ πρωτότυπο και πιο fair-play.


Το Killer Instinct σε γενικές γραμμές είναι ένας πολύ πρωτότυπος τίτλος ο οποίος έχει αυτό το «κάτι» που δεν μπορεί να εξηγηθεί με λόγια. Αν θέλετε να παίξετε κανά 2 ωρίτσες δεν θα το απολαύσετε. Αν ασχοληθείτε όμως παραπάνω εγγυώμαι ότι δε θα το μετανιώσετε καθόλου.
Το νέο Killer Instict κυκλοφορεί ήδη για Xbox One και όταν βγει επιτέλους μια ολοκληρωμένη retail-έκδοση, θα ασχοληθώ και θα σας κάνω κι ένα review. Μέχρι τότε, SNES FTW!


To Killer Instinct αναπτύχθηκε από την Rare και κυκλοφόρησε από τη Midway και τη Nintendo για Arcade (28/10/1994), Super Nintendo (30/8/1995) και Game Boy (1995).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου