Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

God of War Collection



Να που τελικά δεν ήταν ο Άρης! 

Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν πρωτοείδα το τίτλο στο PlayStation 2. Η ύδρα, το φιδόμορφο τέρας, υψωνόταν μπροστά μου και λίκνιζε το γεμάτο φολίδες κορμί της. Από το στόμα του τέρατος περισσεύανε απειλητικά τεράστια δόντια και ανατριχιαστικές κραυγές βγαίνανε από τον ατελείωτο οισοφάγο της! Και σκοπός μου σ'αυτή τη πίστα είναι να σκοτώσω αυτό το πλάσμα!!! Αφού πρώτα πέρασα ένα ολόκληρο καράβι γεμάτο με ανθρωπόμορφα πλάσματα κατά τη διάρκεια μιας τρομακτικής καταιγίδας!


Έχω τερματίσει και τους δυο αρχικούς τίτλους στο PlayStation 2 και ομολογώ ότι δε περίμενα τη συγκεκριμένη συλλογή με ανυπομονησία. Βέβαια, σαν συλλέκτης, το God of War Collection ήρθε κάποια στιγμή εντελώς τυχαία στο ράφι μου. 


Πρωταγωνιστής και των δύο τίτλων είναι ο Kratos (Κράτος), ένας αντι-ήρωας ουσιαστικά, που βρίσκεται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας αλλά ξανακερδίζει την αγάπη του για τη ζωή ύστερα από την αποστολή που του αναθέτουν οι θεοί του Ολύμπου (spoiler: βασικά η Αθηνά τον έπεισε...) να νικήσει τον Άρη. Για να τα καταφέρει, έχει στη διάθεσή του ό,τι διαθέτει και ένα πραγματικό κράτος: όπλα, πειθαρχία, εξουσία και δύναμη (εξαιρείται δυστυχώς η χώρα μας).


Ο Kratos μπορεί να κάνει κεφαλοκλειδώματα, να εκμεταλλεύεται τη σωματική του δύναμη και να προκαλεί χάος με τις λεπίδες του χάους (τυχαίο)! Το σύστημα μάχης του παιχνιδιού προσφέρει πολλές επιθετικές λύσεις και εναλλακτικούς τρόπους άμυνας, τα οποία είναι επηρεασμένα από στοιχεία που έχουμε θαυμάσει στο παρελθόν από άλλους τίτλους όπως η σειρά Prince of Persia, Onimusha και Devil May Cry. Στη πορεία θα αποκτήσετε και άλλα όπλα καθώς και μαγικές δυνάμεις που θα σας χαρίσουν οι θεοί. Αυτό πάντως που μου αρέσει πέρα από την απίστευτη βία που έχει το παιχνίδι είναι το γεγονός ότι θα βλέπετε αρκετά συχνά πάνω από τα κεφάλια των θυμάτων σας το κουμπί «Ο». Πατώντας το «Ο» ο Kratos χρησιμοποιεί όλη τη μυϊκή του δύναμη για να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις και να αποτελειώσει τους αντιπάλους του μια και καλή μέσω κάποιων σύντομων QTE (quick-time events).Οι πίστες των παιχνιδιών είναι εντυπωσιακές και κάποιες μάχες όπως αυτή με το Κολοσσός τη Ρόδου και τις Αδερφές της Μοίρας είναι άκρως ενδιαφέρουσες.


Τα γραφικά είναι ελαφρώς καλύτερα από τις εκδόσεις του PlayStation 2 χωρίς όμως να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του PS3 σε σχέση με άλλους τίτλους. Δεν προσφέρουν πλέον κάτι το ιδιαίτερο αλλά είναι τουλάχιστον αξιοπρεπέστατα. Ο ήχος και ο έλεγχος είναι αυτούσια μεταφορά των original τίτλων, πράγμα καθόλου κακό καθώς και τα δυο είναι ήδη άψογα.


Αν είχε γίνει κάτι παραπάνω στο τομέα των γραφικών, εγώ θα ήμουν πιο ευχαριστημένος. Αδιάφορο για τους κατόχους των αρχικών εκδόσεων αλλά πιστό στις υπέροχες εμπειρίες που μας έχει δώσει.
 Must-have για τους κατόχους PS3.


First posted in Gameworld.gr on 18/5/2015

To God of War Collection αναπτύχθηκε από τη SCE Santa Monica Studio και κυκλοφόρησε από τη SCE για PlayStation 3 στις 30 Απριλίου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου