Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Devil May Cry 3: Dante's Awakening



Μετά από μια μέτρια συνέχεια, η σειρά DMC επέστρεψε στις ρίζες της με ένα παιχνίδι που εξελίσσεται χρονικά πριν από τα δύο προηγούμενα και είναι γεμάτο θεαματικά όπλα, τρομερά boss fights και εξαιρετικό soundtrack.



Η ατμόσφαιρα του Devil May Cry 3: Dante's Awakening επέστρεψε στα παλιά υιοθετώντας ξανά το gothic σκηνικό του πρώτου DMC. To παιχνίδι έχει έναν αέρα επικό και δείχνει να βρίσκεται στα χωρικά του ύδατα. Οι χορογραφίες στα cut-scenes είναι απίστευτες και θυμίζουν χολιγουντιανές υπερ-παραγωγές! Η πλοκή βέβαια έχει νόημα όσο ένας ουρακοτάγκος στα Mikel αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία καθώς το παιχνίδι δεν φτιάχτηκε για να χαζεύετε τους διαλόγους.
Ο Dante τα σπάει, ΤΕΛΟΣ!


Gameplay; Κλασσική συνταγή όμοια με των προκατόχων του. Πολύ πιστολίδι, ξιφομαχία και πού και πού κάποιος βαρετός γρίφος για τα προσχήματα. Η μεγάλη όμως αλλαγή στο gameplay είναι η επιλογή στυλ μάχης. Κάθε φορά που ολοκληρώνετε κάποιο επίπεδο μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε 6 διαφορετικά στυλ, το καθένα με τις δικές του κινήσεις για τα πιστόλια ή το σπαθί. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε το Sword-Master θα είστε άσσοι στις ξιφομαχίες ενώ αν επιλέξετε Gunslinger θα μάχεστε καλύτερα από απόσταση με τα πιστόλια σας. Όπως και στα RPG, αν έχετε σταθερή προτίμηση στο στυλ που επιλέγετε θα γίνετε καλύτεροι σ'αυτό και θα ανταμειφθείτε με νέες εντυπωσιακότερες κινήσεις. Δεν είναι απαραίτητο να συλλέξετε όλα τα όπλα όπως στα παλιότερα παιχνίδια καθώς μπορείτε να προχωρήσετε στα επόμενα επίπεδα χωρίς κάποιο περιορισμό. Επιπλέον, σε κάθε επίπεδο μπορείτε να έχετε δύο όπλα από κάθε είδος αλλά μπορείτε να το αλλάζετε εύκολα ακόμα και κατά τη διάρκεια κάποιου combo. Ακόμα, τα όπλα μπορείτε να τα αναβαθμίσετε και να αποκτήσετε special κινήσεις για το καθένα. Αποτέλεσμα; Προς το τέλος του παιχνιδιού έχετε έναν τροποποιημένο Dante σύμφωνα με τα γούστα σας. Εγώ προσωπικά επέλεξα το στυλ Trickster και απολάμβανα τα chain-combos που πραγματοποιούσα για το πολυπόθητο S-Rank.


DEVILS NEVER CRY. OK, THEY CRY A LITTLE...

To παιχνίδι είναι αρκετά δύσκολο. Δεν υπάρχουν checkpoints κατά τη διάρκεια μιας πίστας και τα αγάλματα όπου προμηθεύεστε items είναι ελάχιστα. Και σαν να μην φτάνει αυτό τα περισσότερα bosses σας περιμένουν στο τέλος κάθε πίστας και αν χάσετε πρέπει να ξαναπαίξετε τη πίστα πάλι από την αρχή. RAGE QUIT ALERT με άλλα λόγια δηλαδή. Με τα άλματα από πλατφόρμα σε πλατφόρμα θα δυσκολευτείτε λίγο και παρόλο που ο χειρισμός είναι άμεσος και άψογος, η οπτική γωνία της κάμερας και οι αόρατοι περιορισμοί δεν βοηθάνε τη κατάσταση.


Εν κατακλείδι, το DMC 3 είναι ένας άξιος συνεχιστής της επιτυχημένης σειράς και επιστροφή στο παλιό καλό Dante που όλοι αγαπήσαμε και είναι το καλύτερο Devil May Cry στο PS2! Must-have για τη συλλογή σας!!!



First posted in Gameworld.gr on 11/12/2014

Το Devil May Cry 3: Dante's Awakening αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από την Capcom στις 24 Μαρτίου 2005 για PlayStation 2 και αργότερα, το 2006, και για Microsoft Windows.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου