Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Rez


Το γνωρίζει άραγε κανείς σας; Μάλλον όχι. Άρα; Ήρθε η ώρα να σας αναφέρω αυτό το μυστήριο και ταυτόχρονα πρωτότυπο τίτλο.

Το σενάριο του Rez ασχολείται με έναν ιό που βρίσκεται στον κυβερνοχώρο κι εσείς παίρνετε το ρόλο του hacker που προσπαθεί να τον εξαλείψει. Παρ’όλα αυτά, ο τρόπος εξάλειψης δεν είναι άλλος από το ανελέητο shooting σε κάθε level!


Όπως καταλαβαίνετε, το πιο πρωτότυπο στοιχείο του Rez δεν είναι το gun’blazin’ αλλά κυρίως το ότι ο τίτλος δε μοιάζει οπτικά και ακουστικά με οτιδήποτε άλλο έχετε καταπιαστεί στο Dreamcast και στο PlayStation 2. Η παρουσίασή του είναι εξαιρετική, με τα γραφικά φτιαγμένα από απλές γραμμές και σχήματα που διαμορφώνουν ένα ασυνήθιστο σκηνικό. 

Επιπλέον, η μουσική είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το gameplay αφού στο ξεκίνημα κάθε επιπέδου ακούτε ένα απλό μουσικό κομμάτι το οποίο γίνεται προοδευτικά πιο σύνθετο. Ουσιαστικά, καθώς προχωράτε δημιουργείτε τη δική σας μουσική συνθέτοντας ήχους ανάλογα με τους εχθρούς που καταστρέφετε, κάνοντας αδύνατη την ολοκλήρωση του παιχνιδιού χωρίς τους κατάλληλους ρυθμούς!


Αν ψάχνετε για κάτι διαφορετικό και με μουσικό background, τότε το Rez έχει τις προϋποθέσεις να σας μαγέψει όσο δε φαντάζεστε.


Το Rez αναπτύχθηκε από τη Sega United Game Artists (πρώην Team Andromeda) και κυκλοφόρησε το 2001 από τη Sega για Dreamcast και ένα χρόνο αργότερα για το PlayStation 2. Το concept και τη παραγωγή ανέλαβε ο Tetsuya Mizuguchi και η εταιρεία του, η Q Entertainment, κυκλοφόρησε το 2008 το Rez HD για το Xbox Live Arcade.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου