Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Fighting Force


To Fighting Force μας ήρθε από τους developers της πασίγνωστης σειράς Tomb Raider. Ο τίτλος φαινόταν ότι πρόκειται να γίνει το απόλυτο 3D beat’m up αλλά ενώ ξεκινάει δυνατά, αρχίζει και πέφτει σιγά σιγά ο έντονος ενθουσιασμός.


Έχετε στη διάθεσή σας τέσσερις χαρακτήρες, ο καθένας με τις ικανότητές του αλλά ουσιαστικά δε πρόκειται να δείτε και τη τεράστια διαφορά. Ναι μεν έχουν διαφορετικές κινήσεις αλλά κάνουν όλες την ίδια ζημιά. Όλα τα κλασσικά κλωτσομπουνίδια είναι εδώ καθώς και special μοναδικές κινήσεις που καταναλώνουν λίγη ποσότητα από τη health bar για να ξεφύγετε από ενα ντου των αντιπάλων σας. Σε γενικές γραμμές, φανταστείτε το gameplay του θρυλικού Final Fight σε 3D περιβάλλον αλλά χωρίς την αίγλη που διέθετε ο τίτλος της Capcom. Το μόνο αρνητικό βέβαια στο 3D χώρο είναι ότι οι εχθροί μπορούν να σας πυροβολούν ακόμα κι όταν είναι off-screen, πράγμα εκνευριστικό.


Στο τομέα των γραφικών, το Fighting Force κάνει καλά τη δουλειά. Οι χαρακτήρες έχουν καλό animation και αρκετές λεπτομέρειες παρόλο που μοιάζουν κάπως τετραγωνισμένοι. Τα backgrounds διαθέτουν βάθος αλλά μοιάζουν ώρες ώρες στατικά. Στο τομέα του ήχου δεν θα βρείτε κάτι ξεχωριστό. Η μουσική και τα εφέ είναι ότι πρέπει με τις φωνές των κακοποιών να καταντούν κάπως γελοίες λες και κάνουν εμετό για ώρες. Δεν είναι κακό όμως, προσθέτει έναν αέρα b-movie ταινίας που δένει άψογα με το όλο concept του τίτλου.


Όσον αφορά το χειρισμό, οι developers της Core έπρεπε να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι τα controllers έχουν εξελιχθεί και έχουν παραπάνω πλήκτρα. Αυτό το αναφέρω γιατί προτίμησαν να κάνουν τους χαρακτήρες να πραγματοποιούν διαφορετικά πράγματα με το ίδιο πλήκτρο. Μεγάλο θέμα είχα με το reverse attack το οποίο ενώ είναι παντελώς άχρηστο λειτουργεί και για throws. Αποτέλεσμα; Θέλω να πιάσω έναν αντίπαλο, και γυρνάω ανάποδα! Για να λέμε την αλήθεια, μπορείτε να ολοκληρώσετε το τίτλο χωρίς πολλά πολλά και μόνο με τη χρήση της βασικής μπουνιάς. Δεν έχει ποικιλία έτσι, αλλά η δουλειά θα γίνει σωστά.


Το τίτλο τον απέκτησα το 1998, και αφού το έβαλα στη κονσόλα, μετά από ένα δίωρο τον είχα ολοκληρώσει. Το έβαλα και στο hard, και πάλι το ίδιο. Άρα, ποια είναι η γνώμη μου;

Αν θέλετε να χαλαρώσετε και να περάσετε την ώρα σας, το Fighting Force θα σας διασκεδάσει. Δεν είναι τίτλος που έφερε επανάσταση, αλλά είναι διασκεδαστικός και μπορείτε να τον ολοκληρώσετε εύκολα στο single player και ακόμα περισσότερο στο two-player mode.
Αν όμως ψάχνετε κάτι που θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον για καιρό, κοιτάξτε αλλού.

Το Fighting Force αναπτύχθηκε από την Core Design και κυκλοφόρησε το 1997 από την Eidos για PlayStation, PC, Super Nintendo και Nintendo 64.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου