Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Gradius V


Αυτή τη φορά θα σας παρουσιάσω ένα τίτλο απαλλαγμένο από στολίδια και επιφανειακή λάμψη.
Αν είστε σίγουροι ότι θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για ένα τίτλο που είναι στην ουσία πάνω από 20 χρονών keep reading.



Τα κόκκινα μάτια μου καρφώθηκαν στο μικρό διαστημόπλοιο Viper. Ξεχνώντας προσωρινά τον υπόλοιπο κόσμο, πυροβολώ συνεχώς και αλλάζω κατεύθυνση για να αποφύγω τα εχθρικά πυρά. Όπως και σε άλλα games, το Gradius V εφαρμόζει τη φιλοσοφία «αν ανοιγοκλείσεις τα μάτια, θα χάσεις». Ευτυχώς για μένα, τα μάτια μου δε κλείνουν παρά μόνο αν σβήσει η μπαταρία μου. Σκεφτείτε τα θανατηφόρα χαρακτηριστικά του κλασσικού TimeSplitters με την υπερβολική ταχύτητα της σειράς Burnout και τη χρήση combos του Soul Calibur!



To Gradius V ζητά από εσάς να πυροβολείτε και να παραμείνετε ζωντανοί και αυτό είναι κάπως απαρχαιωμένο για τα σημερινά δεδομένα. Όσοι είναι μεγαλύτερης ηλικίας ή απολαμβάνουν το πρότυπο gameplay περασμένων δεκαετιών, μπορεί και να “κολλήσουν”, ειδάλλως μάλλον δεν θα αντέξετε πολύ αυτό το τίτλο. Η εξαιρετικά υψηλή του δυσκολία ίσως αποθαρρύνει κάποιους από το να επιζητούν περαιτέρω τιμωρία.



Πέρα από αυτά, το Gradius V τα δίνει όλα σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει κάτι νέο. Τα οπλικά σας συστήματα παραμένουν απλά και εδώ χρησιμοποιούνται πολύ καλά. Αυτό οφείλεται στη ποικιλία καθώς κάθε τμήμα των όπλων σας είναι προσαρμόσιμο έτσι ώστε να μπορείτε να διαλέξετε την κατεύθυνση την οποία θα παίρνουν οι ρουκέτες σας ή αν το εφεδρικό σας όπλο θα είναι ένα φλογοβόλο, ένα ισχυρό lazer ή δύο λιγότερο ισχυρά. Επιπλέον, χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό των levels που οργανώνει τους εχθρούς στην οθόνη, συγκεκριμένοι συνδυασμοί όπλων είναι πιο αποτελεσματικοί από άλλους σε διαφορετικά σημεία του παιχνιδιού.


Αν καταφέρετε να αντέξετε το φρενήρη ρυθμό που έχει ο τίτλος, τότε η συνεχής επίθεση εναντίον εχθρικών σκαφών προσφέρει συγκινήσεις πέραν του αναμενόμενου. Κάθε σημείο είναι θανατηφόρο και αποπνέει εχθρικότητα, αλλά αυτός είναι ακόμη ο καλύτερος τρόπος για να σώσεις τον κόσμο σε 2D.



To Gradius V αναπτύχθηκε από την Treasure και κυκλοφόρησε από τη Konami το 2004 για PlayStation 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου