Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Πώς να επιλέξετε ένα MMORPG

Ο κόσμος των MMORPG έχει εξαπλωθεί για τα καλά στη βιομηχανία των videogames. Εκεί που είχαμε μόνο δύο επιλογές καλά καλά, τα Ultima Online και Everquest, σήμερα έχουμε αρκετούς νέους κόσμους να εξερευνήσουμε. Υπάρχουν μέχρι και online καταστήματα όπου μπορούμε να αγοράσουμε in-game αντικείμενα (μερικές φορές το κόστος ξεπερνάει τη λογική) και οι χρήστες είναι πλέον εκατομμύρια παγκοσμίως. Τα MMORPGs είναι πλέον μια μεγάλη αγορά και καθημερινά οι χρήστες τους αυξάνονται, ειδικά με κάθε expansion του World of Warcraft. Με τόσες επιλογές εκεί έξω, πώς και ποιο game να επιλέξετε για να ξεκινήσετε; Διαλέγοντας το σωστό τίτλο είναι μια απόφαση που εξαρτάται από μερικούς παράγοντες. Παρακάτω σας παραθέτω μερικά tips για να καταλήξετε σε κάποιο κατάλληλο τίτλο για εσάς.


1. Γνωρίστε το τίτλο
Τα περισσότερα games έχουν θέμα το φανταστικό (πχ WOW) αλλά οι νεότεροι τίτλοι έχουν μεγαλύτερη θεματολογία. Sci-fi, ιστορικά ακόμα και με super ήρωες είναι πλέον διαθέσιμα. Διαλέξτε τι σας αρέσει περισσότερο.

2. Κάντε την έρευνά σας
Sites όπως το MMORPG.com, MMORPG.net και το Online RPG Games Directory περιλαμβάνουν μεγάλες λίστες με games που είναι διαθέσιμα ή που ήδη αναπτύσσονται.


3. Εκμεταλλευτείτε τις trial periods
Είστε τυχεροί! Αρκετές εταιρείες προσφέρουν συνήθως μια trial περίοδο (περίπου 30 μέρες) για να δοκιμάσετε το τίτλο τους πριν ξεκινήσουν οι χρεώσεις. Ωστόσο, υπάρχουν και games χωρίς χρέωση (Guild Wars).

4. Αποφασίστε τι θέλετε από το τίτλο
Αν είστε μαχητής και θέλετε δράση, games όπως το Τhe Elder Scrolls Online ή το Wildstar πιθανόν να είναι τα κατάλληλα για εσάς. Αν είστε πιο social άτομα, το Entropia Universe για παράδειγμα θα ήταν μια καλή επιλογή. 


5. Συνδυάστε το game κατάλληλα με τον εξοπλισμό σας
Δεν είναι όλα τα games διαθέσιμα για όλες τις πλατφόρμες. Αν είστε PC gamer έχετε αμέτρητες επιλογές. Κονσολάδες, πολύ λιγότερα δυστυχώς. Οπότε, εφόσον είστε PC gamer, λογικά θα έχετε αυτά που χρειάζεστε. Οι console gamers, θα χρειαστεί να αγοράσουν κάποιο πληκτρολόγιο και mouse για να απολαύσουν καλύτερα τις περιπέτειές τους. 


6. Κοιτάξτε γενικότερα την επένδυσή σας
Αν θέλετε να αγοράσετε ένα game, να πληρώνετε μια μηνιαία συνδρομή και να αγοράσετε κάποιον extra εξοπλισμό για να παίξετε ένα συγκεκριμένο game, ο πρώτος χρόνος ενασχόλησής σας πρόκειται να σας στοιχίσει αρκετά. Εάν παίζετε ένα free τότε είστε ok.

7. Μη διστάσετε να αλλάξετε άποψη
Αν, μετά από μερικούς μήνες ενασχόλησης, αποφασίσετε ότι δεν σας αρέσει τελικά ο τίτλος που παίζετε, ακυρώστε τον.


8. Αποκτήστε μια καλή σύνδεση στο internet
Τα περισσότερα games απαιτούν μια high-speed connection.  Ακόμα κι αν δε χρειάζονται, πιστέψτε με. Δεν θα είστε ευτυχισμένοι εφόσον δεν έχετε μια καλή και αξιόπιστη σύνδεση σε καλή τιμή.


Τώρα είστε έτοιμοι να αποφασίσετε ποιον κόσμο θέλετε να κατακτήσετε. Μη περιμένετε άλλο!
Game on!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου