Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Metroid Prime_H retro κληρονομιά


Θα το πω μόνο μια φορά: Αν δεν έχετε παίξει τη σειρά Metroid Prime και έχετε στη κατοχή σας ένα GameCube ή Wii, σηκώστε το ποπουδάκι σας από το καναπέ και τρέξτε να το βρείτε! Μια από τις καλύτερες σειρές FPS γενικότερα και ένα από τα καλύτερα παραδείγματα εξέλιξης ενός ξεπερασμένου 2D platformer με μια νέα πλοκή και απίστευτα γραφικά.


Μη σας καθυστερώ άλλο κι ας πάμε απευθείας στο ψητό. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά μια γρήγορη ματιά σ’αυτή την επική τριλογία.


METROID PRIME
Αρχικά κυκλοφόρησε το 2002 στο GameCube και ήταν ο πρώτος 3D τίτλος στη σειρά που άλλαξε τη προοπτική προσώπου από 2D side-scrolling platformer σε first-person
Ο τίτλος ξεκινά με τη πρωταγωνίστριά μας, Samus Aran (γνωστή κι ως φουτουριστικό μανούλι) η οποία λαμβάνει ένα σήμα κινδύνου από το Space Pirate Frigate Orpheon. Καταλαβαίνετε τι ακολουθεί μετά; Η Samus αντιμετωπίζει για ακόμη μια φορά μια εξωγήινη απειλή.
Ο τίτλος κέρδισε κοινό και κριτικούς και έλαβε διάφορα βραβεία στα ”Game of the Year” awards. Κατόρθωσε να πουλήσει πάνω από 2.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως!


METROID PRIME II: ECHOES
Καλώστην! Είναι 2004 και χαρήκαμε πολύ που σε έχουμε πάλι κοντά μας Samus! Και ακόμα καλύτερα που σε βλέπουμε σε ένα first-person shooter! Το πρώτο Prime έθεσε τα standard 
για τα FPS του GameCube και τώρα ο νέος τίτλος με ανανεωμένα γραφικά και το ίδιο καλό gameplay τα καθιέρωσε. Στο Echoes, η Samus είναι κυνηγημένη. Μια περίεργη και αδίστακτη φυλή εξωγήινων με το όνομα Ing κυνηγούν το κορίτσι μας η οποία έχει στη διάθεσή της μόνο τη στολή και τις ικανότητές της για να τους αντιμετωπίσει. Με ένα νέο story και νέους κόσμους προς εξερεύνηση, το sequel έχει αρκετή διάρκεια για όσους λατρεύουν το single player.


Η μεγαλύτερη προσθήκη όμως είναι η δυνατότητα για four-player split-screen δράση! Τα multiplayer levels ήρθαν και έδεσαν τέλεια με τις δυνατότητες του τίτλου και η διασκέδαση που προσέφερε αυξήθηκε ακόμα περισσότερο!


METROID PRIME 3: CORRUPTION
Το 2007 κυκλοφόρησε ο 3ος τίτλος της σειράς και ταυτόχρονα πρώτος για το Wii. Στο Corruption, η Samus μαζί με τους φίλους της (γαλαξιακοί κυνηγοί επικηρυγμένων) δέχονται επίθεση από τη Dark Samus. Όταν η κοπελιά μας χάνει την επαφή με τους υπόλοιπους κυνηγούς, η Galactic Federation τη στέλνει σε μια αναγνωριστική αποστολή για να μάθει τη συνέβη σ’αυτούς. Ο τίτλος έγινε τεράστια επιτυχία και μέχρι το Μάρτιο  του 2008 είχε καταφέρει να πουλήσει 1,31 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως! Αν σας άρεσαν οι προηγούμενοι τίτλοι της σειράς και θέλετε να ζήσετε ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις με τα Wii motion controls, δεν δικαιολογήστε αν δεν αρπάξετε κι αυτό το τίτλο για τη συλλογή σας. Πάρτε το. Τώρα! 


METROID PRIME TRILOGY
Ουσιαστικά είναι σαν μια collector’s edition που περιλαμβάνει τα 3 ”Metroid Prime” games με τα 2 πρώτα να μεταφέρονται για πρώτη φορά στο Wii το 2009. Περιλαμβάνει τις New Play Control! versions καθώς και concept artwork και άλλα extras. Η τριλογία θεωρείται must-have για τους κατόχους Wii καθώς είναι ένα από τα καλύτερα πακέτα games που μπορείτε να απολαύσετε στη κονσόλα της Nintendo. Αν είστε τυχεροί και το βρείτε ξεχασμένο σε κάποια σκονισμένη γωνιά κάποιου καταστήματος αρπάξτε το με τη μία, μη διστάσετε!


Και ενώ ανυπομονούσα να δω ένα νέο Metroid game για το φρεσκοαγορασμένο μου Wii U, η Nintendo ανακοίνωσε ότι το νέο Metroid Prime θα βγει για την νέα της κονσόλα, το NX. Άντε και http:/@... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου