Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Burnout Legends



Το γεγονός ότι λατρεύω το Burnout είναι κάτι που δεν μπορώ να αρνηθώ και ούτε πρόκειται. Λογικό λοιπόν να αντιμετωπίζω με θετικά συναισθήματα αυτή τη κυκλοφορία για το PSP. Και το θέμα είναι ότι αυτά τα συναισθήματα μετατράπηκαν αμέσως σε ενθουσιασμό!


Με μια πρώτη ματιά, το Burnout Legends είναι ουσιαστικά μια συλλογή των τριών πρώτων τίτλων της σειράς αλλά με τη προσθήκη μηχανισμών Aftertouch και Takedowns που εισήχθησαν στο τρίτο και κορυφαίο μέρος της σειράς.


Το Legends διαθέτει πίστες και αυτοκίνητα που μας έχει συνηθίσει η σειρά, κάτι που φαινόταν να ζητάει το κοινό. Το Crash Mode είναι κι αυτό εδώ με κάποιες απαραίτητες αλλαγές, καθώς οι developers θεώρησαν απαραίτητο να αφαιρέσουν τα multipliers μιας και όλοι στόχευαν σε αυτά και έχαναν σε αρκετό βαθμό τη συνολική εμπειρία. Φυσικά υπάρχει και το Road Rage mode ενώ αυτό που με εξέπληξε ήταν η επιστροφή του Pursuit mode από το Burnout 2: Point of Impact. Έτσι πλέον δεν θα μπορείτε απλά οδηγώντας ένα περιπολικό να κυνηγάτε έναν εγκληματία, αλλά ο εν λόγω κύριος θα έχει και παρέα που θα προσπαθεί να σας εμποδίσει από το να τον καταστρέψετε.


Εδώ έρχομαι και στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι του τίτλου, μιας και το multiplayer, με παρέα μέσω wi-fi, είναι μια μοναδική εμπειρία. Πρωτότυπο στοιχείο είναι ότι δεν μπορείτε να ξεκλειδώσετε τα πάντα από μια συγκεκριμένη κατηγορία στο single player, αλλά θα πρέπει να παίξετε multiplayer με κάποιον που έχει ξεκλειδώσει κάποιο διαφορετικό όχημα και να τον κερδίσετε σε κάποιο αγώνα προκειμένου να το έχετε πλέον στη διάθεσή σας.


Σε επίπεδα γραφικών και ελέγχου, τα πράγματα είναι ικανοποιητικά. Τα γραφικά είναι λίγο κατώτερα από αυτά της PS2 έκδοσης ενώ ο χειρισμός θυμίζει αυτόν στο Xbox. Το frame rate είναι σταθερό, αν και όχι στα 60 fps, πράγμα όμως που αποτέλεσε στόχο της εταιρείας. Προβλήματα υπάρχουν, όπως το γεγονός ότι το μέγεθος της οθόνης δεν επιτρέπει να δείτε όσο γρήγορα θα θέλατε τα αυτοκίνητα που έρχονται κατά πάνω σας, ενώ σίγουρα χρειαζόταν βελτίωση και το σύστημα χειρισμού όσον αφορά τον αναλογικό μοχλό του PSP. Ο ήχος κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα με τα εφέ των χτυπημάτων κυριολεκτικά να τα «σπάνε» αλλά η αυτούσια σχεδόν μεταφορά του soundtrack από το B3:Takedown εμένα προσωπικά με άφησε αδιάφορο. 


Αυτός ο τίτλος με κράτησε και με διασκέδασε αρκετά καθώς σε handhelds, πριν το PSP, κανένα racing game δε μπορούσε να σε κρατήσει κολλημένο στην οθόνη που κρατάς στα χέρια σου. Μια διασκεδαστική φορητή εμπειρία γεμάτη τρακαρίσματα, δράση και τη μοναδική αίσθηση που μόνο το Burnout μπορεί να προσφέρει.


Το Burnout Legends αναπτύχθηκε από την Criterion και κυκλοφόρησε από την Electronic Arts για PlayStation Portable στις 16 Σεπτεμβρίου 2005 και για Nintendo DS στις 9 Δεκεμβρίου 2005. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου