Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Halo: The Master Chief Collection



Τι να πρωτοπεί κανείς για τη σειρά Halo; Χιλιάδες reviews, previews, αφιερώματα και σχόλια γύρω από αυτό το τρομερό αριστούργημα υπάρχουν στο internet. To Halo: The Master Chief Collection το περίμενα με ανυπονησία καθώς είναι ένα πλήρες και ιστορικό πακέτο gaming παραδείσου! Ναι, μπορεί να υπερβάλλω, αλλά είναι λογικό καθώς είμαι μεγάλος fan της σειράς.




Και τα τέσσερα games που περιλαμβάνει το Master Chief Collection είναι αυτά που γνωρίζετε οι παλιότεροι στο χώρο. Η συλλογή περιέχει την original τριλογία που αναπτύχθηκε από τη Bungie- Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2 και Halo 3 –μαζί με το Halo 4, τη πρώτη δουλειά της 343 Industries. Όλα τα games έχουν δεχθεί ένα graphical upgrade γι’αυτή τη κυκλοφορία με το Halo 2 να έχει ένα high-definition redesign στον ήχο και τα γραφικά αποκλειστικά γι’αυτή τη συλλογή.




Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Halo θα το πω απλά και λακωνικά. Αναλαμβάνετε το ρόλο του Master Chief, ενός υπέρ-στρατιώτη, και αντιμετωπίζετε μια εξωγήινη φυλή, τους Covenant. Στη πορεία όμως συναντάτε έναν κοινό σας εχθρό, το εξωγήινο παράσιτο με την ονομασία The Flood το οποίο μεταλλάσσει όποιον αγγίξει. Spoilers δε κάνω αλλά γίνεται ο κακός χαμός!


Όσον αφορά τα γραφικά και τον ήχο, με περιμένετε τεράστιες διαφορές από τις αρχικές κυκλοφορίες. Αυτό που κάνει όμως το ΜΠΑΜ είναι η εκπληκτική remastered έκδοση του Halo 2. Mε μεγαλύτερο αριθμό textures και με νέα game engine όλες οι επιφάνειες μοιάζουν ακόμα πιο ρεαλιστικές σε σχέση με την original έκδοση. Αρκετά σημεία στο περιβάλλον μπορούν πλέον να καταστραφούν μόλις δεχτούν πυρά και γενικά όλα τα γραφικά, οι χαρακτήρες και τα animations έχουν δεχθεί ένα εκπληκτικό ρετουσάρισμα.

Τα cutscenes έχουν δεχθεί κι αυτά upgrade ενώ έχουν προστεθεί δύο νέα που είναι κάτι σαν πρόλογος για το σκηνικό του Halo 5: Guardians. Ακόμη το original score του Halo 2 ηχογραφήθηκε ξανά από την San Fransisco Symphony και τον κιθαρίστα Steve Vai. Update έγινε και στον ήχο των όπλων και των υπολοίπων εφέ.


Η Saber Interactive, η οποία βοήθησε στην ανάπτυξη του Combat Evolved Anniversary, βοήθησε και στη campaign του Halo 2. Τα Terminals, ένα χαρακτηριστικό το οποίο εισήχθη αρχικά στο Halo 3, είναι πλέον και στο Halo 2 Anniversary. Σκοπός των Terminals είναι να δημιουργήσει κάπως ένα «συνεχόμενο ιστό» για τις ιστορίες που διαδραματίζονται στο σύμπαν του Halo. Tα Terminals έδωσαν και την ευκαιρία να μας συστήσουν στον Spartan Locke, ένα σημαντικό χαρακτήρα του Halo 5: Guardians.


Ωραία όλα αυτά, αλλά αξίζει τελικά η αγορά;
Όταν πρωτοκυκλοφόρησε η συλλογή, αρκετοί gamers ανέφεραν προβλήματα με τα online match making modes αλλά αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Αν έχετε παίξει τα original games στην αρχική τους μορφή, θα σας κρατήσει η remastered έκδοση του Halo 2 και τα multiplayer modes. Αν δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με τη σειρά Halo κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και αγοράστε το τώρα! Είναι μια απίστευτη συλλογή που θα σας διασκεδάσει για πάρα μα πάρα πολλές ώρες!

To Halo: The Master Chief Collection αναπτύχθηκε από την 343 Industries σε συνεργασία με άλλα studios και κυκλοφόρησε από την Microsoft Studios στις 11 Νοεμβρίου 2014 για Xbox One.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου