Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Alien Hominid



Στη βιομηχανία των videogames έχει επικρατήσει μέχρι και σήμερα ένα ατελείωτο κυνήγι τεχνολογίας όπου κάθε τίτλος για να πουλήσει πρέπει να διαθέτει εκπληκτικά γραφικά και νέους πρωτότυπους μηχανισμούς gameplay. Αν είστε αυτής της νοοτροπίας κοιτάξτε αλλού. Το Alien Hominid μπορεί να προκαλέσει χαμόγελα μόνο στους παλιούς του χώρου καθώς αφήνει την αίσθηση της νοσταλγίας και της φρεσκάδας.


Ο τίτλος ξεκίνησε σαν Flash game στο internet και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ποιότητά του τράβηξε τόσο πολύ κόσμο και έγινε τόσο άμεσα προφανής που δεν άργησε να κάνει το πέρασμά του στο χώρο του μαζικού εμπορίου, ως απάντηση στα tech demos και τις απίστευτες τεχνολογικές και γραφικές προσεγγίσεις που κυριαρχούσαν τότε.

Τι είναι το Alien Hominid; Ένα καθαρόαιμο side scrolling shoot’em up που θυμίζει Contra και Metal Slug αλλά έρχεται να προσθέσει τη δική του πινελιά, τόσο σε επίπεδο αισθητικής όσο και… σεναρίου; 


Είστε ένα μικρό εξωγηινόπουλο που το FBI του πήρε το σκάφος και αυτό το θέλει πίσω. Ξεκινάτε την πορεία σας σκοτώνοντας τα πάντα στο πέρασμά σας, κλέβοντας εχθρικά οχήματα, ενώ υπάρχουν και μακάβριες χιουμοριστικές πινελιές όπως το να ανεβείτε πάνω στους εχθρούς σας και να τους αποκεφαλίσετε τρώγοντας τα κεφάλια τους, να κρυφτείτε μέσα στο έδαφος είτε για να αιφνιδιάσετε, είτε για να αποφύγετε τα εχθρικά πυρά.


Το πακέτο συμπληρώνεται από αστεία και διασκεδαστικά mini-games ενώ ως αυθεντικό και αγνό δείγμα του είδους είναι απίστευτα δύσκολος (στη λαϊκή γνωστός και ως «παλούκι») γεγονός που κάνει τη συνολική 4-ωρη διάρκεια να μη φαντάζει μικρή. Μη ξεχάσω να αναφέρω ότι υπάρχει και co-op, πράγμα που απογειώνει την εμπειρία στα ύψη.


Όταν όλα γύρω δείχνουν πορεία προς ένα τεχνολογικά πλούσιο και συναισθηματικά αποστειρωμένο μέλλον, τίτλοι όπως το Alien Hominid μοιάζουν με μικρά φωτεινά αστέρια σε έναν θαμπό ουρανό. Ποιος θα τα δαμάσει;
Ο Omnibot και οι υπόλοιποι retro-λάγνοι!


To Alien Hominid αναπτύχθηκε από την The Behemoth και κυκλοφόρησε το 2005 από την ZOO Digital Publishing για PlayStation 2 και Xbox. Πιο μετά έγινε port στο Game Boy Advance και αργότερα, το 2007, κυκλοφόρησε και στο Xbox 360 με την ονομασία Alien Hominid HD μέσω του Xbox Live.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου