Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Area 51



Όσοι έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς με τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν να κάνουν με την Area 51 εδώ και επτά περίπου δεκαετίες, έφτασαν σε σημείο όπου σίγουρα ξενέρωσαν και δεν θα αρνούνταν την ευκαιρία να μπουν μέσα οπλισμένοι σαν αστακοί και να τινάξουν τα πάντα στον αέρα!


Το Area 51 διαδραματίζεται στην ομώνυμη περιοχή και θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί ενσάρκωση των παραπάνω σκέψεων. Η πλοκή ακολουθεί τη πεπατημένη όπου κάτι έχει πάει στραβά και οι ειδικές ομάδες στέλνονται η μία μετά την άλλη για να ελέγξουν τη κατάσταση. Εδώ έρχεστε εσείς, ο στρατιώτης Ethan Cole (David Duchovny a.k.a. Fox Mulder από τα X-Files) να μαζέψετε τα ασυμάζευτα. Ο Duchovny προφανώς δε πήρε στα σοβαρά την ανάμειξή του στο τίτλο και ενώ γίνεται πανικός και όλοι οι σύντροφοί του κείτονται νεκροί, κάθε του λέξη έχει μια αίσθηση βαρεμάρας. Κι όμως, το άκουσμα της φωνής του διαποτίζει το Area 51 με μια αίσθηση μυστηρίου λόγω της υποσυνείδητης σύνδεσής του με τη γνωστή θρυλική τηλεοπτική σειρά. Και έχουμε και τον Marilyn Manson ο οποίος καταφέρνει και δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στα τεκταινόμενα, βοηθούμενος βέβαια και από τη φύση του χαρακτήρα που υποδύεται, συμβάλλοντας έτσι ακόμα περισσότερο στο ότι παίζετε ένα τίτλο με υψηλά production values.


Όσον αφορά το gameplay, το πρώτο πράγμα που θα ξεχωρίσετε είναι η αίσθηση των όπλων. Σ’ένα πρόχειρο tutorial που θα συναντήσετε στην αρχή, έχετε το μικρό σας περίστροφο σε ετοιμότητα και ετοιμάζεστε να πυροβολήσετε με ακρίβεια την οποία επιτρέπει ο άψογος χειρισμός που διαθέτει ο τίτλος. Αντί όμως για ένα τυπικό «bang-bang» που περιμένετε, θα ακούσετε έναν εκκωφαντικό κρότο, ενώ ταυτόχρονα τα χέρια του Ethan θα τιναχτούν προς τα πίσω. Αυτό θα σας κερδίσει και θα σας προετοιμάσει θετικά για το τι πρόκειται να επακολουθήσει.
Το Area 51 διαδραματίζεται σε μια υπόγεια μυστική βάση και όχι σε ζούγκλες ή ουτοπίες με αποτέλεσμα το περιβάλλον του να καταλήγει αναγκαστικά κάπως αδιάφορο. Αποτέλεσμα αυτού είναι να κυριαρχούν οι γκρι διάδρομοι, οι πλατφόρμες και οι λαμαρίνες.


Οι εχθροί σας (κακόμοιροι φαντάροι που έχουν μολυνθεί από έναν ιό) είναι μια μίξη από The Flood (Halo) και Doom 3 καθώς οι μαζικές επιθέσεις τους θυμίζουν τις αντίστοιχες των πρώτων ενώ στα πιο μοναχικά και σκοτεινά τμήματα των επιπέδων τα déjà vu από το Doom είναι έντονα. Πολύ καλή η μίμηση από την ομάδα ανάπτυξης καθώς είναι φόρος τιμής από όλα τα επιτυχημένα FPS της εποχής. Η αίσθηση των όπλων, οι γρήγοροι ρυθμοί δράσης καθώς και η ανεπτυγμένη AI ανεβάζουν το τίτλο πάνω από το επίπεδο της μετριότητας και τον καθιστούν αναμφίβολα διασκεδαστικότερο από το αναμενόμενο. Αλλά επειδή δεν είναι όλα τέλεια, η πλήρως απλοϊκή δομή των αποστολών μεταμορφώνουν τα objectives σε προσωρινά εμπόδια για την πρόοδό σας.


Τα πάντα είναι όπως φαίνονται και τίποτα δε πάει πραγματικά στραβά. Το Area 51 δεν είναι το super-duper-FPS όταν υπάρχει αμείλικτος ανταγωνισμός εκεί έξω (ειδικά στο PC). Θα τρομάξετε, θα γελάσετε, δεν απογοητεύει και σίγουρα αποτελεί διασκεδαστική εμπειρία. Ευκαιρία είναι να δείτε και μόνοι σας τι συμβαίνει επιτέλους εκεί μέσα!

To Area 51 αναπτύχθηκε από τη Midway Studios Austin και κυκλοφόρησε το 2005 από τη Midway για PlayStation 2, Xbox και PC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου