Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

San Fransisco Rush 2049


Οι φίλοι των arcade racing games σίγουρα γνωρίζουν τα San Fransisco Rush games. Για όσους δεν τα γνωρίζουν, πρόκειται για μια σειρά racing games που το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι τα επικίνδυνα ακροβατικά και όχι το racing αλά Gran Turismo. Εδώ η αληθοφάνεια και ο ρεαλισμός δεν έχουν θέση. Εδώ πρωταγωνιστούν τα εντυπωσιακά και εξωπραγματικά άλματα, οι τούμπες και οι απίστευτες συγκρούσεις. Τα πρώτα games της σειράς είχαν αρκετή επιτυχία, τόση που πιθανόν να ανάγκασαν τη Midway να κυκλοφορήσει το τρίτο!

 Το San Francisco Rush 2049 μπορώ να το χαρακτηρίσω με ευκολία ως το καλύτερο της σειράς.
Σε αντίθεση με τα περισσότερα racing games της εποχής, το συγκεκριμένο έχει και πλοκή. Το σωτήριο έτος 2049, ένα δεύτερο κυνήγι χρυσού “χτυπάει” τη California, μετατρέποντας το ιστορικό San Francisco σε ένα παράδεισο υψηλής τεχνολογίας. Όλα τα νέα ορυχεία που δημιουργούνται, έχουν σαν αποτέλεσμα να γεμίσει παντού, ακόμη και υπογείως η πόλη με εκατοντάδες τούνελ και ασυνήθιστα περάσματα, κάτι που σημαίνει άφθονα shortcuts για τους θαραλλέους και crazy οδηγούς στις 19 πίστες που διαθέτει ο τίτλος. Τρομερή πλοκή, ε; 

Αν οι διαδρομές με τέρμα τα γκάζια δεν είναι του γούστου σας, μπορείτε επίσης να ψάξετε για κρυμμένα coins που βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλο το μήκος και το πλάτος των διαδρομών, να επιδείξετε τις ακροβατικές σας ικανότητες στο Stunt mode, ή να γαζώσετε τους αντιπάλους σας στο Battlematch στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν έως και 4 παίκτες.
Τα εκπληκτικά γραφικά του τίτλου είναι λεπτομερή και εύκολα μπορούν να συναγωνιστούν τα αντίστοιχα της arcade έκδοσης ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν μια ασυνήθιστα αποτελεσματική ψευδαίσθηση ταχύτητας. Ενώ βλέπετε στο καντράν ότι έχετε πιάσει τα 180, η αίσθηση που έχετε σας διαβεβαιώνει ότι τρέχετε μάλλον με +100 παραπάνω! Βέβαια, αυτό μάλλον συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει pop-up και τα 60 fps είναι σταθερά αλλά το κακό είναι ότι υπάρχουν πολλές ανήκουστες μοντέρνες διαφημίσεις οι οποίες μειώνουν κατά κάποιο τρόπο τη φουτουριστική ατμόσφαιρα που διαθέτει ο τίτλος.

Τα 13 αυτοκίνητα μπορούν να τροποποιηθούν εξαιρετικά εύκολα, ενώ ο χειρισμός που ορίζεται από εσάς είναι εξίσου ευέλικτος. Αναλογική οδήγηση και ένα ευαίσθητο σύστημα φρένου δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει το Rush μια πρόκληση, ωστόσο αυτά τα θηριώδη οχήματα μπορούν σύντομα να “δαμαστούν”. Μιλάμε για το μέλλον, οπότε έχουμε να κάνουμε με hyper-techno soundtrack αλλά όπως και οι μηχανές που μουγκρίζουν και οι εκρήξεις των αυτοκινήτων είναι όλα έντονα αλλά όχι τόσο θεαματικά.

Η σειρά Rush με το 2049 επέστρεψε στα γνώριμα εδάφη αρκετά ισχυροποιημένο. Όπως συμβαίνει και στο πραγματικό San Francisco, έχετε άφθονα πράγματα να κάνετε, άφθονα καταπληκτικά πράγματα να δείτε και πολλούς περίεργους και σκληρούς μανιακούς στο δρόμο που θα συναντήσετε! Κάντε χώρο στο γκαράζ της κονσόλας σας για ένα γρήγορο arcade racing game και στη συνέχεια πάρτε το για μια βόλτα!



Το San Francisco Rush 2049 αναπτύχθηκε από την Atari Games και κυκλοφόρησε από τη Midway Games το 1999 για Arcade, Nintendo 64, Game Boy Color και Dreamcast.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου