Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Circuit Breakers


Το Circuit Breakers είναι ένα racing game το οποίο ακολουθεί τα χνάρια άλλων τίτλων όπως το Micro Machines. Ουσιαστικά, πρόκειται για κλώνο της σειράς Micro Machines για να λέμε την αλήθεια, με τη διαφορά ότι οδηγείτε σε βάλτους, ζούγκλες, χιόνι και άλλα περιβάλλοντα αντί για κουζίνες, τραπέζια και πλακάκια. 


Το κυριότερο θέμα που είχε ο τίτλος ήταν ο «ιδιαίτερος» χειρισμός του οχήματος. Ακόμα και με το analog stick, είναι κάπως περίεργος. Η κάμερα οφείλεται όμως γι’αυτό καθώς δεν είναι fixed με αποτέλεσμα να χάνετε κάπου τη μπάλα. Κοινό και κριτικοί έθαψαν το τίτλο γι’αυτό το πράγμα και χάθηκε μέσα στο χαμό των κυκλοφοριών που είχε το PlayStation εκείνη τη περίοδο.


Για να μάθετε να παίζετε σωστά χρειάζεται ενασχόληση. Ο συγκεκριμένος τίτλος είναι δύσκολος. Δύσκολο δε σημαίνει κακό. Δύσκολο σημαίνει ότι απευθύνεται σε hardcore gamers, όχι σε casual. Με αυτή τη λογική το Dark Souls που είναι δύσκολο θεωρείται απαράδεκτο videogame. Σωστά; Και βέβαια όχι. Και ενώ όλοι το έθαβαν χωρίς καν να ασχοληθούν με τα πολύ καλά γραφικά και το soundtrack (πολύ comple για την PS1 era) που διέθετε ο τίτλος, χάσανε το κυριότερο. Το multiplayer! Είναι από τα πιο διασκεδαστικά games που έχω παίξει και αν συνδέσετε multitap τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο κωμικά! Το gameplay έχει μια πολύ απλή λογική. Ανά γύρο, αυτός που μένει στο κάτω μέρος της οθόνης χάνει. Όποιος παραμείνει στη πρώτη θέση κερδίζει. Είναι σαν deathmatch ανά γύρους και όποιος μαζέψει τους περισσότερους πόντους κερδίζει. Υπάρχουν διάφορα όπλα και power-ups που κάνουν αυτή τη μονομαχία άκρως ενδιαφέρουσα. 


Με πάνω από 30 πίστες (με μερικές bonus αν είχατε προμηθευτεί το Official PlayStation Magazine demo disc), το Circuit Breakers είναι ότι πρέπει για multiplayer. Σαν single player δε λέει πολλά πράγματα, το παραδέχομαι, αλλά στο multi σπέρνει διχόνοιες στη παρέα σας! Και αυτή είναι η ουσία!


To Circuit Breakers αναπτύχθηκε από τη Supersonic Software και κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1998 από τη Mindscape, Inc. αποκλειστικά για το PlayStation. Ήταν ο πρώτος επίσημος τίτλος που διέθετε expansion μέσω demo discs που κυκλοφορούσαν μαζί με το Official PlayStation Magazine.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου