Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Λίγα λόγια για τη Nintendo

Παρόλο που δεν ήταν η πρώτη εταιρεία που έφτιαξε videogames, η Nintendo είναι από τις παλαιότερες εταιρείες στο χώρο. Ιδρύθηκε το 1889 από τον Fusajiro Yamauchi και ενώ αρχικά πουλούσαν κάρτες με την ονομασία Hanafunda, η Ninty επεκτάθηκε τόσο γρήγορα που έφτασε να είναι η πρώτη εταιρεία με θέμα τις playing cards στην Ιαπωνία. Στα τέλη του 1960, η Nintendo ξεκίνησε τη παραγωγή παιχνιδιών και επιτραπέζιων και το 1975, ζηλεύοντας την επιτυχία της Atari και της Magnavox, ένωσε τις δυνάμεις της με τη Mitsubishi για την ανάπτυξη μιας νέας home video game κονσόλας, του The Color TV Game 15. Μέσα σε 6 χρόνια, η Nintendo ξεκίνησε τη παραγωγή του Famicom, κυκλοφόρησε το Donkey Kong και απέκτησε κέρδη ύψους μισού δισεκατομμυρίου $$$ μόνο από τη πώληση video games!


Όταν κυκλοφόρησε επιτέλους το Famicom στην Ιαπωνία το 1983 και μετά από 2 ολόκληρα χρόνια τεράστιας επιτυχίας, έφτασε η σειρά της κονσόλας να φτάσει και στην Αμερική παρέα με 25 games. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν και τα Super Mario Bros. και The Legend of Zelda, δυο all-time classics για τη θρυλική αυτή κονσόλα. Μέσα σε μια δεκαετία η Ninty μπήκε για τα καλά στη βιομηχανία των videogames και κυκλοφορούσε απίστευτα games με απίστευτο ρυθμό!


 H συνέχεια είναι γνωστή με τις θρυλικές handheld και home κονσόλες και ειλικρινά, εύχομαι το NX να φέρει την εταιρεία πάλι στο προσκήνιο γιατί έχει μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τους κολοσσούς Sony και Microsoft που πλέον είναι οι κυρίαρχοι στο console gaming.

Αν θέλετε να ζήσετε τώρα στα PC σας καλές Nintendo στιγμές ιδού κάποια site με τα καλύτερα Emulators! 


(Υπενθύμιση: Για να τα παίξετε νόμιμα επιβάλλεται να έχετε στη κατοχή σας τα original cartridges!)




Και λίγο trivia για τους collectors:
 Σπάνια και συλλεκτικά NES games!

Bubble Bath Babes


Ένα από τα πιο «πονηρά» games για την εποχή του, αυτός ο τίτλος ήταν διαθέσιμος προς πώληση μόνο σε video stores μέσω mail order, κάνοντάς τον αμέσως σπάνιο και συλλεκτικό. Το να δείτε 8-bit porn αξίζει μάλλον, γι’αυτό και η τιμή του κυμαίνεται στο e-Bay γύρω στα 300$-400$.

Nintendo World Championship 1990


Αυτό το game cartridge το χρησιμοποιούσαν σε πρωταθλήματα και περιελάμβανε τρία games: το Rad Racer, το Super Mario Bros. και το Tetris. Υπάρχουν μόνο 116 κομμάτια παγκοσμίως – 90 γκρι cartridges αξίας 1,000$ και 26 χρυσά αξίας 6,500$!

Stadium Events


Ένα αρκετά σπάνιο cartridge το οποίο η Ninty το απέσυρε και γι'αυτό το λόγο είναι πλέον συλλεκτικό. Μια λειτουργική κόπια πωλείται γύρω στα 275$.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου