Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Forgotten Realms: Demon Stone


Αυτό το monster show καταλαμβάνει μια υψηλή θέση στις προτιμήσεις μου για την κατηγορία των hack’n’slash με υπερ-ατού τη δυνατότητα επιλογής χαρακτήρα από το party σας καθ’όλη τη διάρκεια του gameplay.

Με επικό σενάριο από τον R.A.Salvatore (Νο1 σε πωλήσεις συγγραφέα του φανταστικού) και σε συνδυασμό με σκηνικά από Dungeons & Dragons και νέα στοιχεία gameplay, θα αναφωνήσετε «Μα τα γένια του Zoltan! Σπαθιά και μαγικά που τα “σπάνε”!». Οι φανατικοί των βιβλίων μπορούν να τρίψουν τα χέρια τους καθως σε ένα ολόκληρο level μπορείτε να χειριστείτε τον Drizzt Do’Urden, ένα χαρακτήρα θρύλο της σειράς Forgotten Realms


Το Demon Stone βασίζεται σε μια πιο ενισχυμένη έκδοση της engine του Lord of the Rings: The Two Towers. H πρώτη αποστολή ξεκινά με έναν μόνο χαρακτήρα, ακριβώς όπως και το LOTR. Από τη στιγμή όμως που συγκεντρώσετε την ομάδα σας –elf, swordsman και sorcerer- θα είστε σε θέση να αλλάζετε χαρακτήρα κατά τη διάρκεια της μάχης, με τους άλλους 2 να ελέγχονται από μια ικανοποιητική ΑΙ. Κάθε χαρακτήρας διαθέτει special abilities και να είστε σίγουροι ότι θα τις χρειαστείτε, όλες!

Οι φρέσκες ιδέες σχετικά με τον έλεγχο των χαρακτήρων δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που κάνει το τίτλο ενδιαφέρον. Μπορείτε να επιτεθείτε με stealth, από απόσταση ή με ένα μεγάλο ξίφος in your face (their face για την ακρίβεια!) αλλά κάνει τη χρήση τους να έχει νόημα καθώς ανάλογα τη περίσταση πρέπει να προσεγγίσετε το objective σας με στρατηγική.


Τα γραφικά αποτελούνται από καλοσχεδιασμένους χαρακτήρες και πανέμορφα σκηνικά και η μουσική παρέα με το ποιοτικό voice acting (fan του Patrick Stewart κανείς;) ταιριάζουν απόλυτα με τη σφαγή ανεγκέφαλων Orcs. Ο πρωτότυπος έλεγχος των χαρακτήρων δίνει ώθηση στο τίτλο και ενώ σε γενικές γραμμές είναι σύντομος σε διάρκεια, είναι δυνατός τίτλος. Τα upgrades που αγοράζετε με τα skill points ή το χρυσό σας είναι εξίσου απαραίτητα, αλλιώς θα ακούσετε ουκ ολίγες φορές τον αφηγητή να σας λέει: «Alas, your character is lost».


Ο συνδυασμός του δημιουργικού control system, των έξυπνων “γυρισμάτων” στο gameplay και της εθιστικής (και ταυτόχρονα μακάβριας) δυνατότητας να ορφανέψετε ολόκληρες οικογένειες Orcs, Trolls και Yuan-Ti επέτρεψε στην Atari να μας χαρίσει ένα πολύ αξιόλογο videogame. Nice!



To Forgotten Realms: Demon Stone αναπτύχθηκε από τη Stormfront Studios και κυκλοφόρησε το 2004 για PlayStation 2, Xbox και PC. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου