Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Wario Ware Twisted!


Όταν η Nintendo δημιουργεί ένα επιτυχημένο franchise το εκμεταλλεύεται δεόντως. Αυτό δεν είναι ότι καλύτερο αλλά στη περίπτωση του Wario Ware και τα games που έχουν κυκλοφορήσει υπό το όνομά του, καλά κάνει και συνεχίζει και ασχολείται. Βέβαια, κάθε φορά προσθέτει κάτι καινούριο. Αρχικά, το Wario Ware Inc: Mega Microgames για το GBA φύσηξε ένα νέο αέρα πρωτοτυπίας μαζί με τη μεταφορά του στο GameCube. Μετά ήρθε το Wario Ware Touched! για το DS το οποίο μέχρι και σήμερα είναι στη λίστα με τα must-have games που πρέπει να έχετε για το φορητό σύστημα της Ninty. Με το Wario Ware Twisted! η εμπειρία πάει ακόμα πιο μπροστά.


Η δομή του τίτλου βασίζεται στις αρχές της σειράς. Γνωστοί χαρακτήρες, καθένας με τα δικά του mini-games, οι συλλογές και τα πιο δύσκολα challenges, καθώς και μια σειρά από σουβενίρ που ξεκλειδώνετε ανάλογα με την απόδοσή σας είναι όλα εδώ. Η πρωτοτυπία του τίτλου έγκειται στην ύπαρξη μηχανισμού που σας επιτρέπει να κινείτε τη κονσόλα σας δεξιά και αριστερά για να παίξετε τα διάφορα mini-games! Αυτή η χρήση έχει επεκταθεί και στα μενού, ενώ σε γενικές γραμμές λειτουργεί αρκετά καλά, με ελάχιστα προβλήματα να υπάρχουν σε κάποια δυσκολότερα παιχνίδια όπου ο χρόνος αντίδρασης είναι αρκετά μικρός ενώ η αίσθηση είναι σαφώς καλύτερη όταν παίζετε σε GBA παρά σε DS.


Αυτό όμως που μετράει στη τελική είναι το ηλίθιο χαμόγελο όταν παίζετε αυτή τη δημιουργία της Nintendo. Στο Touched! ήταν αρκετά αστείο να φυσάς σαν παλαβός στο μικρόφωνο για να σβήσεις ένα κερί. Στο Twisted! φαίνεσαι πάλι σαν παλαβός καθώς κουνάς πέρα δώθε τη κονσόλα όσο πιο δυνατά μπορείς με το χαμόγελο του Joker να σχηματίζεται στο πρόσωπό σου!


Η ποικιλία των min-games είναι πάλι αρκετά μεγάλη και πέρα από μια κατηγορία όπου πρέπει να πατάτε μόνο το Α, όλες οι υπόλοιπες απαιτούν κίνηση του GBA που μπορεί να ποικίλει από ελαφρά ως ιδιαίτερα έντονη και πιθανόν να συνδυάζεται και με το πάτημα κάποιου πλήκτρου. Έτσι τη μια προσπαθείτε να ισορροπήσετε μια ομπρέλα στο δάχτυλό σας, την άλλη να πηγαίνετε δεξιά αριστερά για να αποφύγετε ιπτάμενα αντικείμενα και να μη ξεχάσω και τον προσαρμοσμένο τομέα με τα retro-games που έχει ο τίτλος.


Τα γραφικά είναι ιδιαίτερα προσεγμένα, καθώς στο σχεδιασμό των mini-games έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες νοοτροπίες, από απλό σχέδιο στο χέρι, μέχρι κλασσικά 2D γραφικά, γεγονός που έρχεται να προστεθεί στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του τίτλου. Η μουσική και ο ήχος ακολουθούν τα κλασσικά μοτίβα με τη γνωστή κλιμάκωση της έντασης και της ταχύτητας ανάλογα με τη πρόοδο που για ακόμη μια φορά δημιουργεί επιτυχημένα το απαραίτητο άγχος.

Για μια ακόμη φορά, η Nintendo πέτυχε το στόχο της. Ο μηχανισμός ανίχνευσης κίνησης είναι απόλυτα επιτυχημένος και η προσαρμογή του στο τίτλο σχεδόν αψεγάδιαστη καθώς ο Wario και τα mini-games του ήρθαν για ακόμη μια φορά να μας ξετρελάνουν!


To WarioWare: Twisted! κυκλοφόρησε μόνο σε Αμερική και Ιαπωνία από τη Nintendo για το Game Boy Advance το 2005. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου