Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Apocalypse


Όταν πρωτοκυκλοφόρησε αυτός ο τίτλος, αρκετά περιοδικά του χώρου γράφανε σε μια παράγραφο το πολύ, review. Αρχικά, όλα τα μέσα μας είχαν προετοιμάσει για το Apocalypse λέγοντας ότι θα ελέγχετε ένα χαρακτήρα ο οποίος θα συνοδεύεται από τον ένα και μοναδικό Bruce Willis. Η τελική κυκλοφορία τα διέγραψε όλα καθώς, πιθανόν λόγω χρονικής πίεσης, ο πρωταγωνιστής έγινε ο Bruce και ο συνοδός εξαφανίστηκε.


Για πάμε να δούμε καλύτερα περί τίνος πρόκειται. Έχετε τον έλεγχο του Trey Kincaid, ενός επιστήμονα επαναστάτη ο οποίος φυλακίστηκε από έναν εκδικητικό Πλανητάρχη, ο οποίος κάνει κουμάντο μαζί με έναν άλλο μυστήριο τύπο. Λίγο αργότερα μαθαίνετε ότι αυτοί οι δυο φτιάχνουν τους δικούς τους 4 καβαλάρηδες της Αποκάλυψης! Και αμέσως μετά από αυτή τη σκηνή, αναλαμβάνετε δράση.



Οι fans του Smash TV και του Robotron θα νιώσουν σαν το σπίτι τους. Ειδικά αν θέλετε να παίξετε με το DualShock τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα και εύχρηστα. Το αριστερό stick ελέγχει τη κίνησή σας ενώ το δεξί πυροβολεί στη κατεύθυνση που το στρέφετε. Άλμα και αλλαγή όπλων πραγματοποιούνται με τα shoulder buttons. Μόλις συνηθίσετε τον έλεγχο, θα πιάσετε τον εαυτό σας να κοροϊδεύει τους εχθρούς σας καθώς περιστρέφεστε γύρω τους σαν μανιακός.


Τα γραφικά είναι πάρα πολύ καλά αν και υπάρχει έντονη πτώση των frames όταν επικρατεί πανικός. Ο ήχος είναι πολύ καλός σε γενικές γραμμές, τα όπλα ακούγονται αρκετά καλά και ταιριάζουν απόλυτα με το θέαμα που προκαλούν. Που και που πετάγονται και κάποια full motion videos σε banners τα οποία είναι μικρά spot από μουσικά video clip. System of a Down, Snot, Gearwhore και μερικά ακόμα προσθέτουν στο soundtrack το οποίο ταιριάζει γάντι με την ατμόσφαιρα του τίτλου. O Bruce Willis δίνει ρεσιτάλ με κορυφαίες ατάκες όπως το "Suck on this" όταν πετάτε χειροβομβίδα και γενικά πετάει τρελά ευφυολογήματα γιατί είναι ένας crazy bad-ass m*********. Η τραγουδίστρια των Poe, πέρα από video clip κατά τη διάρκεια του gameplay, εκτελεί και χρέη πρώην φιλενάδας του Bruce και όχι μόνο. Spoilers δε κάνω.


To level design δεν είναι κακό. Από φουτουριστικές φυλακές μέχρι και nightclub νεκροταφεία, θα δείτε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Είναι σαν να πήρε η Neversoft το gameplay του Robotron και το τοποθέτησε σε μια πιο free-roam περιοχή ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε και μερικά στοιχεία platform, έτσι, για ποικιλία. Η κάμερα αλλάζει ανάλογα με το σημείο που βρίσκεστε αλλά αυτό δεν είναι πολύ κακό καθώς βολεύει αφάνταστα. Σχεδόν, καθώς δεν είναι όλα τέλεια. Κατά τη διάρκεια του gameplay, υπάρχουν στιγμές που θα σιχτιρίσετε άσχημα με μερικές επιλογές που κάνει η κάμερα με εκνευριστικό αποτέλεσμα τις βουτιές στο κενό και τα άδικα restart.


Ακόμη, αρκετά από αυτά που λέει ο Bruce θα αρχίσουν να σας κουράζουν καθώς, όπως ανέφερα και στην αρχή, ο φίλος μας είχε αρχικά το ρόλο του συμπρωταγωνιστή. Οι ατάκες που είχαν ηχογραφηθεί για αυτό το ρόλο έμειναν αυτούσιες και θα αρχίζετε να αναρωτιέστε για ποιο λόγο μιλάει τόσο πολύ στον εαυτό του. Μήπως είναι crazy; Αρπάξτε κάποια health packs και θα καταλάβετε τι εννοώ. Εντωμεταξύ, όσο προοδεύετε στο παιχνίδι, θα συνειδητοποιήσετε ότι μέχρι τη μέση είναι αρκετά καλό ενώ μετά αρχίζει και κάνει "κοιλιά". Δε λέω ότι είναι κακό, απλά κάποια platform σημεία προς το τέλος το κάνουν άσκοπα δύσκολο.



Ειλικρινά, ακόμα και σήμερα δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έγινε επιτυχία. Δεν είναι το videogame που θα σας προσφέρει άπειρες ώρες διασκέδασης, αλλά είναι ότι πρέπει για να ξεδώσετε ευχάριστα μετά από μια δύσκολη μέρα.

To Apocalypse αναπτύχθηκε από τη Neversoft και κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 1998 από την Activision αποκλειστικά για το PlayStation.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου