Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ridge Racer


 Ridge Racer για το PSP.
Μπαίνω απευθείας στο ψητό: εξαιρετικά ανεπτυγμένος τεχνικός τομέας με δώδεκα από τις χαρακτηριστικότερες πίστες της σειράς, κάτι σαν «best of», με ρεαλιστικούς χρωματισμούς, έμφαση στις διαβαθμίσεις του ηλιακού φωτός ανάλογα με τη χρονική στιγμή της ημέρας και τις επιπτώσεις που έχουν αυτές στην απεικόνιση του περιβάλλοντος. Παύση, loading. Και πάμε πάλι.


Το frame rate διατηρείται στα 60 fps, τα διάφορα οπτικά εφέ κάνουν συνεχώς την εμφάνισή τους, το περιβάλλον έχει πολλές λεπτομέρειες και τα αυτοκίνητα είναι καλοσχεδιασμένα και έχουν και αντανακλάσεις. Μικρό loading και συνεχίζω.

Ο ηχητικός τομέας ακολουθεί υψηλά standards με soundtrack που μένει πιστό στο ύφος της σειράς, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να ακούγεται σύγχρονο, και ηχητικά εφέ που χαρακτηρίζονται από ποιότητα. Για να απολαύσετε το μεγαλείο του ήχου, παίξτε το τίτλο με ακουστικά.


Ωστόσο, το Ridge Racer δεν είναι μόνο μια εξαιρετική οπτικοακουστική εμπειρία.  Το drifting, η τεχνική που είναι συνώνυμη με τη σειρά Ridge Racer, έφτασε στο απόγειό της εδώ, στο handheld της Sony. Αφήνοντας το γκάζι ενώ μπαίνετε επιθετικά στη κάθε στροφή, θα διαπιστώσετε ότι πλέον το ποσοστό ελέγχου «συμμαζέματος» του πίσω μέρους του αυτοκινήτου είναι αρκετά μεγαλύτερο αφού οι ενέργειές σας καθορίζουν πλήρως το αν θα βρεθείτε να στριφογυρνάτε για ώρα ή αν θα ξεχυθείτε εντυπωσιακά στη πρώτη θέση. Ακόμα, η αξία του drifting έχει επιπλέον σκοπό, το nitro boosting. Έχετε στη διάθεση σας 3 μπάρες nitro για να γεμίσετε οι οποίες, εφόσον γεμίσουν με τα drift-ιλίκια σας, σας δίνουν λίγη επιπλέον ώθηση η οποία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.


Το World Tour, ο πυρήνας του single player mode, είναι μια εκτεταμένη σειρά αγώνων που χωρίζεται σε τέσσερις υποκατηγορίες, οι τρεις πρώτες εκ των οποίων χαρακτηρίζονται από σχετικά χαμηλό βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τα δεδομένα της σειράς, όχι όμως και η 4η. Συνολικά θα τρέξετε σε 46 events, 2-6 αγώνων έκαστο, πράγμα καλό για τη διάρκεια του τίτλου. Να αναφέρω ότι υπάρχει και multiplayer mode μέσω wireless για 8 players παρακαλώ.


Φτάνοντας στη γραμμή τερματισμού αυτής της παρουσίασης καταλήγω στο εξής: το Ridge Racer αποτελεί τη καλύτερη εκδοχή της σειράς μέχρι τότε. Όμορφα γραφικά, ήχος και έντονο και διασκεδαστικό arcade gameplay. Τα νέα στοιχεία δένουν αρμονικά με τα παλιά και τα arcade racing games του PSP έχουν άλλο ένα gem στο κασέ τους. Αν έχετε PSP, πρέπει να το έχετε ήδη στη συλλογή σας.


To Ridge Racer αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε από τη Namco στις 1/9/2005 για το PlayStation Portable.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου