Σάββατο 28 Μαΐου 2016

My way or the highway?


Θα μπορούσαν άραγε τα videogames να προσφέρουν κάποιο νέο είδος παιχνιδιού;


Τι εννοώ; Εννοώ να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα και να δούμε κάτι εντελώς καινούριο, όπως κάποτε, που η εμφάνιση νέων ειδών ήταν πιο συνηθισμένη.
 
Η απάντηση είναι κατά 99% όχι. Τα βασικά είδη έχουν καλυφθεί εδώ και χρόνια καθώς και όποιες παραλλαγές ή συνδυασμοί τους, οπότε η δημιουργία κάτι πραγματικά νέου είναι προφανώς δύσκολη έως αδύνατη. Ο κινηματογράφος και η μουσική έχουν κατασταλάξει στα είδη που προσφέρουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια και η παραγωγή ενδιαφέροντων έργων δεν έχει σταματήσει. 



Όμως τα videogames είναι διαφορετικά.

Είναι ένα πιο διαδραστικό μέσο αλληλεπίδρασης και θα μπορούσα να πω ότι είναι πιο ευέλικτο σε σχέση με τις υπόλοιπες μορφές ψυχαγωγίας. Η τεχνολογία ναι μεν βοηθά και τα υπόλοιπα μέσα αλλά τα videogames έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη αυτής της τεχνολογίας καθώς υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, τα νέα VR συστήματα όπως το Oculus Rift.


 Ok, virtual reality και τα συναφή δεκτά, αλλά όπως το Kinect, το Move και άλλα τέτοια επιχειρήματα προκαλούν αρχικά ενθουσιασμό και μετά δυστυχώς καταλήγουν σε κάποιο ξεχασμένο ράφι. Τα VR θα μπορούσαν να προσφέρουν κάτι πραγματικά νέο. Νέους τρόπους διασκέδασης και νέες εμπειρίες σε ένα μέσο που τα τελευταία χρόνια έχει τέτοια ανοδική πορεία που ξεπερνάει ακόμα και το cinema. Δεν είναι κρίμα μια τέτοια ιδέα να πάει χαμένη; Δηλαδή, απλά θα παίζουμε Doom ή Uncharted ή Halo ή οτιδήποτε άλλο σ'αυτά αντί της TV; Ποιο το νόημα;



To Wii είχε επιτυχία καθώς διέθετε αρκετούς τίτλους που εκμεταλλεύονταν το τρόπο που η ίδια η Ninty ήθελε να προσφέρει στους gamers με νέες ιδέες και πρωτότυπους τίτλους. Δυστυχώς, δεν είχε μεγάλη πέραση στο ευρύτερο gaming κοινό που αναζητούσε μια casual εμπειρία όπως ένα match LOL ή ένα γρήγορο Call of Duty deatmatch.

Άρα, μήπως θα ήταν καλύτερο να δούμε τι θέλουμε οι ίδιοι και να αρκεστούμε σ'αυτό; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου