Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Comics βασισμένα σε videogames


Είναι σπάνιο φαινόμενο ένα videogame να καταφέρει μεταφορά των χαρακτήρων του σε άλλες μορφές media. Οκ, έχουν γίνει μεταφορές σε cartoon και ταινίες, αλλά ελάχιστες είχαν την επιτυχία που περίμεναν οι δημιουργοί τους. Χαρακτήρες όπως ο Mario, o Sonic, o Crash, o Pac-Man και ο Link έχουν γίνει είδωλα στο χώρο των videogames αλλά σε άλλα μέσα...σχεδόν τίποτα.

Αυτό δε σημαίνει ότι οι εταιρείες δε προσπαθούν. Ήδη η Nintendo σκέφτεται σοβαρά να μπει για τα καλά στο χώρο του κινηματογράφου. Με τα χρόνια, διάφορες εταιρείες videogames και εκδότες comics δούλεψαν μαζί για τη δημιουργία comics βασισμένα σε videogames. Το 1984, η Atari είχε δημιουργήσει μια mini σειρά comics για να συνοδέψει τα cartridges του Atari Force. Κανένα δε πωλούταν ξεχωριστά εκτός από το Atari Force Special που κυκλοφόρησε η DC Comics το 1986.



To trend της μετατροπής videogames σε comics έχει πλέον γίνει θεσμός.‭ Η ‬Konami και η IDW Publishing ένωσαν τις δυνάμεις τους και φτιάξανε μια σειρά βασισμένη στο Metal Gear Solid εκμεταλλευόμενοι τους περίπλοκους χαρακτήρες για τους οποίους φημίζεται η δημιουργία του Kojima.‭ ‬Επιπλέον, η Konami είχε φτιάξει και μια mini σειρά comics βασισμένη στο Silent Hill πάλι σε συνεργασία με την IDW.‭ Άλλο παράδειγμα είναι αυτό της Majesco και της Echo 3 ‬που συνεργάστηκαν για μια  σειρά one-shot comics βασισμένη στη πιο hot βρυκόλακα των videogames, τη Rayne (Blood Rayne).‭‬‬‬‬‬‬‬‬

Πλέον τα mainstream media αποδέχονται τα videogames ως ένα μια τις πιο επιτυχημένες μορφές διασκέδασης και σίγουρα έχουμε να δούμε αρκετά comics που θα βασίζονται σε αυτά. Γνωστά games κατάφεραν να κάνουν πετυχημένα comic crossovers.‭ ‬Η Archie Comics κυκλοφορούσε το Sonic The Hedgehog για χρόνια και έφτιαξε πάνω από 100 τεύχη. ‬Άλλα franchises όπως το Mega Man‭ (‬Dreamwave Productions) ‬και το Street Fighter (‬Devil’s Due Publishing)‬ είχαν λιγότερη επιτυχία ενώ βασίζονται σε θρυλικά games.‬‬‬‬
 Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν αρκεί να βασίζονται οι δημιουργοί τους απλά σε καλά και επιτυχημένα franchises, αλλά σε περίπλοκους και γνωστούς χαρακτήρες για τους οποίους ενδιαφέρεται το gaming κοινό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου