Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Tony Hawk's Pro Skater 2



Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς extreme sports τίτλους που κυκλοφόρησε στις κονσόλες ήταν το θρυλικό Tony Hawk's Pro Skater. Ήταν με διαφορά το καλύτερο skating game από την εποχή που οι πλατείες και τα parking γέμισαν με έφηβους skaters και ο ξέφρενος ρυθμός του μάγεψε παιδιά, έφηβους και ενήλικες. Η συνέχεια ήταν αναπόφευκτη κι έτσι το Tony Hawk's Pro Skater 2 έκανε την εμφάνισή του στις κονσόλες αλλά και στο PC.


Ο τίτλος δείχνει και είναι φανταστικός και δίνει έμφαση στα δυνατά σημεία του πρωτότυπου. Ο βασικός χειρισμός είναι εύκολος στην εκμάθηση, τα "ιπτάμενα" ακροβατικά είναι τα πιο εντυπωσιακά που είχα δει (τότε ...), υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα gameplay modes και το ύφος είναι τέτοιο που κάνει τον Eminem να φαίνεται μαμόθρεφτο. Προσοχή όμως! Το THPS2 είναι από τα πιο απαιτητικά sports games που υπάρχουν. Αν δεν έχετε συνηθίσει σε πιο δραστήρια πράγματα από τα βαρετά κλικ στο Minesweeper, ετοιμαστείτε για τρελές διαδρομές. Όλα τα modes -τα career mode, single session, free skate του single player και το graffiti, trick attack και tag του multiplayer- απαιτούν τρομερό συγχρονισμό και στις κινήσεις σας. Αν οι αντιδράσεις σας δεν είναι σχεδόν τέλειες, θα πέφτετε και θα χτυπάτε. Συνέχεια. Μόλις εξασκηθείτε λίγο, θα πηδάτε εμπόδια και θα κάνετε grind σαν τους 13 επαγγελματίες του τίτλου. Μπορεί να μην είστε ο Chad Muska ή o Rune Glifber στην αληθινή ζωή, αλλά μπορείτε να γίνετε για λίγο και να κάνετε όποιο κόλπο τους θέλετε, από Indy Stiffy μέχρι Ollie North. Ή μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας skater, με customised skills, που θα έχει μέχρι και tattoo.


Τα ακροβατικά σας εκτελούνται σε οκτώ όμορφα σχεδιασμένα και ταυτόχρονα τεράστια levels και σε διαφορετικούς γεωγραφικούς χώρους. Το πακέτο συμπληρώνει ο 3D real-time Skatepark Editor. Αυτή η δυνατότητα σας δίνει την ευκαιρία να φτιάξετε από την αρχή τα δικά σας levels!

Οι αρχάριοι πάντως στο είδος μπορεί και να απογοητευτείτε. Γιατί; Γιατί το THPS2 θέλει πολλές ώρες από τη ζωή σας για να το εκτιμήσετε. Στην αρχή έχετε πρόσβαση μόνο σε ένα πάρκο και πρέπει να ξεκλειδώσετε τα υπόλοιπα επτά. Ενώ είναι καλό να έχει τέτοιο βάθος ένα skateboarding game, αυτό δε θα πρέπει να δρα εις βάρος της άμεσης διασκέδασης. Το 80% των ανθρώπων (σύμφωνα με έρευνα από τα Dodo Headquarters) θα το βρουν δύσκολο, ειδικά οι veteran gamers, και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα παρατήσουν από απογοήτευση με κραυγές όπως: "Πάααααααααλι πέφτω;" Μπορεί και από βαρεμάρα με μουρμούρα του τύπου: "Αυτό το γαμώ-υπόστεγο κάπου το 'χω ξαναδεί... Πριν όταν έπεσα! FUCK!". Δεν είναι κι ότι καλύτερο να μη μπορεί κάποιος να απολαύσει αυτό που έχει πληρώσει, επειδή πρέπει Sony και καλά να ολοκληρώσει αυτό το βασανιστικό Career mode. Πάλι καλά όμως που υπάρχουν και τα cheats...


Παρ'όλα αυτά, υπάρχει κάτι στο Tony Hawk's Pro Skater 2 που το κάνει ακαταμάχητο. Το ύφος, το γρήγορο soundtrack και εκείνη η εμμονή να κάνετε ακόμα ένα φοβερό trick (πριν χεστείτε πάνω σας γιατί σας καλεί το WC), το κάνουν κορυφαίο game του είδους.


To Tony Hawk's Pro Skater 2 αναπτύχθηκε από τη Neversoft και κυκλοφόρησε από την Activision το 2000 για PlayStation, PC, Game Boy Color και Dreamcast και λίγο αργότερα, το 2001, για MAC, Game Boy Advance, Nintendo 64 και Xbox.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου