Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Sheep, Dog 'n' Wolf



Φανταστείτε ένα game που θα συνδύαζε στοιχεία από Metal Gear Solid με θεότρελους χαρακτήρες cartoon και θα καταλάβετε γιατί το
Sheep, Dog 'n' Wolf είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πρωτότυπα games του original PlayStation.


Βασικός σκοπός σας είναι να βοηθήσετε το πεισματάρη λύκο Ralph να κλέψει όλα τα πρόβατα από το κοπάδι χωρίς να τον καταλάβει ο Sam, το τσοπανόσκυλο. Για να τα βγάλει πέρα, θα πρέπει να επιστραυτεύσει όλη τη πονηριά του καθώς και περισσότερα από 30 θεότρελα προϊόντα/εφευρέσεις της πασίγνωστης Acme. Σ'αυτά συμπεριλαμβάνονται ηλεκτρικές σκούπες, κοστούμια προβάτων, καλάμια ψαρέματος, πύραυλοι, άρωμα θηλυκού προβάτου (!) και πολλά άλλα. Επιπλέον, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και stealth... εμ, τεχνικές... προκειμένου να κλέψετε με επιτυχία ένα πρόβατο. Για παράδειγμα, όταν θα βρίσκεστε κοντά στο κοπάδι, θα πρέπει να αποφεύγετε το οπτικό πεδίο του Sam (μπορείτε να κρύβεστε σε θάμνους, πίσω από βράχους κτλ) ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να κινείστε όσο πιο αθόρυβα μπορείτε (MGS clone ή μου φαίνεται;). Όσο πιο πολύ προοδεύετε, η αποστολή σας θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Τα πρόβατα θα λιγοστεύουν συνεχώς και το ανεπτυγμένο ΑΙ του αντιπάλου σας θα του επιτρέπει να μαθαίνει τις τακτικές σας και να προλαβαίνει τις κινήσεις σας. Το gameplay του τίτλου αποτελεί ό,τι πιο πρωτότυπο έχουν δει τα retro μάτια μου με ήρωες τα αξιαγάπητα cartoon της Warner Bros, αφού συνδυάζει platform, racing, puzzle και action στοιχεία με απόλυτη επιτυχία.


Η παρουσίαση του Sheep, Dog 'n' Wolf είναι πραγματικά υπέροχη. Το πρώτο πράγμα που θα δείτε, είναι ένα αστείο video με διάφορα πρόβατα που πηδούν ένα φράχτη (μη κοιμηθείτε βρε, ακόμα δε ξεκίνησε!). Αμέσως μετά, μεταφέρεστε στα εντυπωσιακά μενού τα οποία έχουν σχεδιαστεί σαν να είναι μέρος κάποιου TV show. Οικοδεσπότης σας είναι ο Bugs Bunny! Ψέμματα. O Daffy Duck! Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι εξαιρετικός και ακολουθεί πιστά το στυλ των cartoon. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η κίνηση η οποία χάρη στη ταχύτητα και την ομαλότητά της, θα σας δώσει την εντύπωση ότι παρακολουθείτε μια από τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες του Ralph στη TV! Τα 17 καλοφτιαγμένα levels διαθέτουν έντονα χρώματα και πολλές λεπτομέρειες και συμπεριλαμβάνουν όμορφες τοποθεσίες όπως λιβάδι, δάσος, νησί κ.ά. Η μουσική κινείται σε χαλαρό mood και αποτελεί ευχάριστη συνοδεία της δράσης, ενώ τα ηχητικά εφέ ξεχωρίζουν για την έντονη χιουμοριστική τους αίσθηση.


Ο χειρισμός του τίτλου περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές εντολές χωρίς όμως να γίνεται πολύπλοκος. Όλες οι κινήσεις του Ralph εκτελούνται χωρίς πρόβλημα ή καθυστέρηση και ο χρόνος απόκρισης είναι πολύ μικρός. Τα R1 και R2 καθώς και ο δεξιός αναλογικός μοχλός, περιστρέφουν τη κάμερα και σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε με ευκολία τη δράση. Τέλος, σημαντική προσθήκη αποτελεί και η 1st person προοπτική (Δ) που σας επιτρέπει να διακρίνετε όλες τις λεπτομέρειες του level και να αποφασίσετε τη τακτική θέλετε να ακολουθήσετε.


Πρόκειται για έναν από τους πιο διασκεδαστικούς τίτλους που συνάντησα το τελευταίο retro καιρό, αφού διαθέτει ποικιλία στο gameplay, πρωτοτυπία και μεγάλη αντοχή στο χρόνο. 

To Sheep, Dog, 'n' Wolf αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2001 από την Infogrames για PC και PlayStation.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου