Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Καταιγισμός από Zombies!


Όταν πρωτοκυκλοφόρησε η ταινία Night of the Living Dead στο ανυποψίαστο κοινό το 1968, κανείς δε περίμενε την επιτυχία που είχε ούτε και την επίδρασή της σχεδόν σε όλες τις μορφές διασκέδασης. Σίγουρα υπήρχαν τόνοι horror films νωρίτερα αλλά το Night of the Living Dead με την απίστευτη βία και την ανατριχιαστική απεικόνιση ανθρωποφάγων zombies έκανε τη διαφορά σε σχέση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.
Όπως ανέφερα, η αναπάντεχη επιτυχία που είχε η ταινία, ενέπνευσε ένα κύμα από διάφορα sequels, spin-offs και γενικότερα μια zombie-themed μορφή ψυχαγωγίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, κυκλοφόρησαν αρκετές ταινίες Night of the Living Dead όλα αυτά τα χρόνια και όπως καταλαβαίνετε, κυκλοφόρησαν και πάρα πολλά games με θέμα τα σαρκοφάγα αυτά πλάσματα.


Δε μπορώ να πω με σιγουριά για ποιο λόγο έγινε αυτό το ΜΠΑΜ αλλά υποψιάζομαι πως οι λόγοι είναι τρεις:

α) Οι ορδές από αυτά προκαλούν τρόμο και πανικό,
β) Η υπερβολική βία που διαθέτει το θέμα (μιλάμε για πλάσματα που κατασπαράζουν ανθρώπινη σάρκα) και
γ) ίσως το γεγονός ότι όταν τα πυροβολάτε –ειδικά εξ’επαφής με καραμπίνα για παράδειγμα- δε ξέρετε τι αναπάντεχο αποτέλεσμα θα έχετε.

Όπως και να ‘χει, το κυριότερο προσόν αυτών των zombie τίτλων είναι ένα. Αρκετή, χαζή, αγνή και εθιστική διασκέδαση! Έτσι, επειδή είδα για 30η φορά το Dawn of the Dead και είχα πάει και μια βόλτα στο The Mall είπα να ξεχωρίσω 5 franchises τα οποία θεωρώ ως τα καλύτερα και πιο βίαια στο zombie genre. Ας λιώσουμε λοιπόν μαζί μυαλά!


Πέρα από τη πρόσφατη εκπληκτική κυκλοφορία της Bethesda, το Doom ήταν ένα από τα πρώτα επιτυχημένα first-person shooters. Το Doom έθεσε τα standard των σημερινών FPS και είχε αρκετούς κλώνους που αντέγραψαν την ατμόσφαιρα καθώς και το space-marine-στον-Άρη-συναντά-τέρατα-από-τη-κόλαση gameplay.

Η σειρά έγινε full zombiefied το 2004 με τη κυκλοφορία του Doom 3 το οποίο είναι ένα από τα πιο τρομακτικά games όλων των εποχών με τα υπέροχα γραφικά του, τη χρήση surround sound και τα φρικιαστικά περιβάλλοντα που εξερευνούσατε. Πρέπει να το παίξετε μόνοι σας στο σκοτάδι, θα με θυμηθείτε!
Μπορείτε να παίξετε βέβαια και τη remastered version, με κωδικό όνομα Doom 3: BFG Edition. Καλού κακού, ας έχετε πρόσβαση σε χαρτί υγείας!

Η σειρά House of the Dead της Sega περιλαμβάνει διάφορα light-gun on-rail shooters και μερικά περίεργα δημιουργήματα. Το πρώτο House of the Dead arcade της Sega έκανε την εμφάνισή του το 1997. Βέβαια, πιθανόν να θυμάστε το House of the Dead σαν ταινία που βασίστηκε σε videogame (μιλάμε για απαράδεκτη και απαίσια ταινία όπως μας έχει συνηθίσει ο Uwe Boll) αλλά άλλη φορά πιθανόν να ασχοληθώ με αυτό το ζήτημα... Όπως και να’χει, η σειρά γενικά διαθέτει κοινά στοιχεία σε όλη την εξέλιξή της. Δυο πράκτορες αναλαμβάνουν να εξοντώσουν μια για πάντα βιολογικά ενισχυμένα απέθαντα όντα. Ανεγκέφαλη διασκέδαση στο max και ειδικά στο τελευταίο game της σειράς με τίτλο House of the Dead: OVERKILL, θα ξετρελαθείτε με τη b-movie σκηνοθεσία καθώς και το ασταμάτητο βρισίδι!


Το Dead Rising είναι μια σειρά action-adventure/survival horror η οποία αναπτύχθηκε από τη Capcom. Αυτό που το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα zombie games είναι το πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος. Έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο που δε μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα μόνο με ένα single play-through. Η έμπνευση για τη δημιουργία του είναι προφανής -ταινίες του George Romero- αλλά καταφέρνει να είναι πρωτότυπο καθώς μπορείτε να φτιάξετε ότι παλαβό όπλο θέλετε για να εξοντώσετε τα κακόμοιρα αηδιαστικά πλάσματα. Τσεκάρετε απλά τη παρακάτω εικόνα!


Η αρχική ιδέα πίσω από το Left 4 Dead βασιζόταν σε ένα mod του Counter-Strike με την ονομασία Terror Strike. Η υπεύθυνη ομάδα πίσω από αυτό ήθελε να φτιάξει μια ολοκληρωμένη κυκλοφορία κι έτσι, με μια zombie apocalypse ως σεναριακό υπόβαθρο, έχουμε το Left 4 Dead. Σ’αυτό το τίτλο έχετε το ρόλο ενός από τους 4 επιζήσαντες και θα πρέπει να συνεργάζεστε μεταξύ σας έτσι ώστε να μπορείτε να μεταφέρεστε σώοι κι αβλαβείς από το ένα safe house στο άλλο την ώρα που θα μάχεστε ενάντια σε ορδές νεκροζώντανων. Ότι πρέπει για online multiplayer καθώς το ξεπάστρεμα των zombie είναι πιο καλό με παρέα!

Το game του Shinji Mikami είναι τρομακτικό και φρικιαστικό και είναι αυτό που κατάφερε να κάνει τη Capcom να εδραιωθεί στο χώρο των survival horror. Μπορεί να προηγήθηκαν άλλα games όπως το Alone in the Dark σ’αυτό το είδος αλλά κανένα, ακόμα και σήμερα, δε φτάνει το τρόμο και το πανικό που προκάλεσε το πρώτο Resident Evil. To ντεμπούτο της σειράς έγινε το 1996 στο PlayStation και αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς.  Η επιτυχία του βοήθησε και στη μεταφορά της σειράς σε  comics, νουβέλες, ταινίες καθώς και προϊόντα όπως action figures. Αν και με το Resident Evil 6 η Capcom ξέφυγε από το survival horror genre, μπορείτε να απολαύσετε τις HD επανακυκλοφορίες του Resident Evil & Resident Evil Zero στις next-gen κονσόλες μέσω του Resident Evil Origins Collection.


Εάν σας άρεσαν τα παραπάνω ρίξτε και μια ματιά στα παρακάτω: 
Dying Light, The Walking Dead series (τα Telltale games, όχι το απαίσιο  Survival Instinct), Dead Island, Dead Space, Dead Nation, Call of Duty’s Zombie modes και γιατί όχι, Blood Drive!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου